Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam 0074 , ostalo mi 3 vreće od prošle godine, ako ti odgovara...Al ima neko viska jedno dzakce semena 0217 ili 0074 da proda.Ili da mi nabavi u apoteci nekoj da mi posalje kuririom ili da mi da web adresu ili tel. ako apoteka moze da posalje kurirom.Neka proverana nemojte neke muljatore.
Bio u lokanlim niko nema pionir, nisam iso u Stopanju.Cmana ima neko 1021 to je neki fals prepakovano ko zna sta.
Jedino ako ne nadjem novo seme, rizik mi je staro seme.Imacu u vidu.Od 0217 sam odustao nije to za nasu slabu zemlju.Ja imam 0074 , ostalo mi 3 vreće od prošle godine, ako ti odgovara...
Javljam ti se u ponedeljak utorak samo da proverim da li mogu ovde negde da ga nabavim.Ima kod nas koje hoces seme.
Savo, to seme suncokreta staro 3 godine u njivi će nići 60-70%. Sejao sam nekolicini ljudi takva zaostala semena i uvek je bilo problema. Od prošle godine u redu ali starije je već problematično, iz mog iskustva.Što se ljudi toliko boje starog semena jednu godinu ili dve,šta ste sve posejali niste ni svesni,taze seme kod nas ima sasvim malo i zna se ko to seme dobija,a buraniji šta ostane,meni inače tri godine stoji seme suncokreta na tavanu ,stavio ,proklijalo svako ,sad od nedelje dok malo prosuši ide setva.
Pisao sam u nekoj temi kako sam 2019 pronašao nekih 8 vrecica ( obične papirne, kao nekadašnje štanicle u prodavnici) suncokreta sa čudnim oznakama, nisam mogao da provalim koji je hibrid u pitanju, samo je pisalo na svakoj 2015 godina. Hteo sam da bacim, otvorim iz radoznalosti i vidim jako lepo seme neke čudne braon boje. Sve izmešam, bilo je oko 6 kg i posejem na njivu od 5 ha, posejem oko polovinu njive a drugu polovinu Kondi. Nikao je bolje od Kondija, prinos bio oko 3,5 t/ha a Kondi malo jače.Savo, to seme suncokreta staro 3 godine u njivi će nići 60-70%. Sejao sam nekolicini ljudi takva zaostala semena i uvek je bilo problema. Od prošle godine u redu ali starije je već problematično, iz mog iskustva.