PIO + Zdravstveno

U 2024 godini je penzija bila oko 16-17000,krajem 2025 oko 22000 dinara.
Pisao sam da sam uplaćivao od kad je počelo sa poljo penzijama negde 1986 godine pa narednih 30 godina,zadnjih oko 8 nisam i dug mi je oko 2 miliona (veća kamata nego glavnica).Kada bih trenutno otišao u penziju i uplatio dug trebalo bi mi skoro 10 godina da povratim samo uplaćeni dug,a gde je onih uplaćivanih 30 godina...
Ko mi garantuje da ću živeti još 10 godina ?
Druga stvar je zdravstveno osiguranje ,kako može da se potražuje retroaktivno kada nisam koristio usluge zdravstva od 2014 od kada se vodi elektronska evidencija na E-upravi a inače se sve plaća ako ne daj bože ti zatreba lečenje ?
Proveri dali moraš platiti izašao je zakon u junu ako imaš 65 god

A kakva je situacija kada covek ima preko 60 godina,poljoprivredno je placao 22 godine, a ima i oko 15 tak u firmama, a u pdvu je od 2007 , kakav status on ima, da li moze u penziju i da se resi pdva ili da ceka 65 ?

Do sad sam overio knjizicu preko caleta. I sad ne mogu vise jer imam gazd i moram da placam za sebe zdravstvo? To znaci i Pio?

Ko nije dobio resenje prosle godine,nek obrati paznju,da ga nije obrisao sistem. Ja sam proslu platio na osnovu resenja iz 24 god. Prvu ratu platio,resenje nije stizalo. Ja nazovem u poresku u mitrovicu oni kazu Koji je iznos I ja platim ostale tri rate.Posto nema resenja,odem ja pre par dana u sm u poresku,da mi kazu poziv na br da uplatim prvu ratu,kad ono obrisao me sistem. Stoje upplate od prosle godine,Ali nisu zavedene. Moramo sam u pio fond po ma obrazac,da me ponovo provuku kroz sistem. I sad cekam resenje da bih mogao da platim prvu ratu,Ali to necu dobiti do juna,Tako su mi rekli

Ko nije dobio resenje prosle godine,nek obrati paznju,da ga nije obrisao sistem. Ja sam proslu platio na osnovu resenja iz 24 god. Prvu ratu platio,resenje nije stizalo. Ja nazovem u poresku u mitrovicu oni kazu Koji je iznos I ja platim ostale tri rate.Posto nema resenja,odem ja pre par dana u sm u poresku,da mi kazu poziv na br da uplatim prvu ratu,kad ono obrisao me sistem. Stoje upplate od prosle godine,Ali nisu zavedene. Moramo sam u pio fond po ma obrazac,da me ponovo provuku kroz sistem. I sad cekam resenje da bih mogao da platim prvu ratu,Ali to necu dobiti do juna,Tako su mi rekli
Ja sam sad dobio rešenje za prošlu godinu,nema kamate.

I mene izbrisali, morao ponovo da se prijavim, rešenje stiglo za par dana.. @Lole kako si onda uplatio na osnovu 2024 kada se svake godine menja poziv na broj, onda imaš pretplatu za 2024 ili?
Dobijes u resenju, za sl godinu poziv na br,I platis prvu ratu Kao I predhodne godine. A drugu ratu od te godine uvecas za iznos koliko ti je te godine rata

Ista stvar i kod mene! Kao istekla zdr.knjizica 10.10.’25
Kad ono nema me u registru! Sve placeno za proslu godinu po resenju od ‘24 i sad su mi rekli u PIO fondu cim su me opet prijavili da cu dobiti resenje za ‘25 do polovine Februara a za ovu godinu u Julu-Avgustu i overili knjizicu do kraja Februara!
Navodno imali su neke promene u sistemu i to im stvaralo probleme.

A kakva je situacija kada covek ima preko 60 godina,poljoprivredno je placao 22 godine, a ima i oko 15 tak u firmama, a u pdvu je od 2007 , kakav status on ima, da li moze u penziju i da se resi pdva ili da ceka 65 ?
Ne secam se zbog cega, ali PIO fond nesto bas ne da da ides iz poljoprivrede u penziju. Imao sam 3 slucaja,sva 3 puta su trazili da ih neko zaposli u bilo kojoj firmi na 1 dan pa da idu u penziju iz firme. Ne mogu sad tacno da se setim sta je bila fora zasto je trebalo tako.
Bukvalno bilo gde zamolis da te prime na 1dan, jeste da moraju da ti isplate punu otpremninu zbog jednog dana, ali to ces im vratiti.

Nazad
Vrh