PIO + Zdravstveno

15 godina je minimum.Možeš da prekineš sa plaćanjem i čekaš 65 godinu a da bi izašao iz sistema neko drugi iz kuće mora da uđe.

Da, da bi izašao iz sistema i da te više ne zadužuju, čovek nema decu pa su ga verovatno zaduživali a i pored toga je otišao u "pemziju", izgleda da se dug ne mora platiti po novom zakonu... Ovo treba uzeti sa rezervom.

Ne bih bas rekao da su oni toliko glupi pa da umesto jedne isplacuju tri penzije za jednu uplatu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Jedno retoričko pitanje: da li oni mene mogu naterati da plaćam PiO i zdravstveno osiguranje ako ne želim penziju ni lečenje?
Retorički odgovor :
Da....
Ako imaš zemlju na sebi I\ILI Reg. Polj. Gazdinstvo....
SAMO ako si istovremeno negde zaposlen u Firmi, onda nemaš obaveze....
Meni se desilo da sam bio prijavljen kao Komercijalista u jednoj Firmi iz Niša (puno radno vreme), istovremeno u Firmi iz okoline Smederava kao Tehničar PGS (opet puno radno vreme, ali određeno, na po 3 meseca) i imao Reg.Polj. Gazdinstvo...
A u trenutku kada me zovu na telefon iz PIO u Sr. Mitrovici da se raspravimo o čemu se tu radi, govorim im da sam trenutno u zasadu šljiva od 15Ha, transport, vozim traktor s prikolicom, istovaram, pa posle viljuškarom tovarim u kamion palete.... 😃
Morao sam u PIO Fond u Sr. Mitrovicu da se lično upoznamo, i da im predam pismenu Izjavu šta i kako... 😂

Nazad
Vrh