mladen87
Član
oko 43 000 je PIO a oko 75 000 je sve ukupno,PIO + zdravstveno!a sad ne znam da li isto placaju domacinstva sa npr 3 i sa 7 clanova!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zorancile je napisao(la):Puno ljudi ima taj stari dug. Skoro svi plaćaju samo za prethodnu godinu jer je to uslov za subvencije za ovu, a stari dug miruje.
ivanm je napisao(la):Ne znam sta da ti kazem, sa 70 na 300, da s eipak one nije zajebucnula?
Kao što napisah, ne možeš da platiš 2010. a da nisi platio 2009, 2008...
Ipak, postoji rešenje - ugasi gazdisntvo- odjavi ga, prijavi sve to na nekog novog člana koji će tek postati 2011, PIO obveznik, d aon bude nosilac gazdinstva, tako ćeš dobiti subvenciju za 2011, a ne moraš da platiš ovaj raniji dug. E, sad, ako ti je veće gazinstvo, onda od subvencije plati ili sav ili barem što veći deo duga prema PIO,a na oproštaj da zaboravimo svi mi...
Pisao sam ranije o tome, meni je stiglo da platim i ja i supruga iako je ona osigurana preko mene.ivan610988 je napisao(la):E sad mi tek nista nije jasno. koliko sam ja shvatio PIO je 43000 i to placa svaki clan koji se prijavi, i to je ok. A zdravstveno je kako ti kazes 32000. Ali zdravstveno se placa po porodici, nosilac zdravstvenog je keva, i tako pise u svim knjizicama. Ali zaduzenje samo za zdravstveno je doslo 23000 na kevu i 23000 na caleta. Buni me zasto je doslo na caleta, kad u knjizicama i kompu pise da je nosilac zdravstvenog osiguranja keva? Sem ako nije ukupno zdravstveno po porodici 40 i kusur hiljada pa oni to podelili kao na dva, ali i dalje ne razumem zasto?
2009 - 25606 dinivan610988 je napisao(la):Da ne znas mozda kolika je ta suma?
Prvo neka tvoj cale ugasi gazdinstvo,onda svu zemlju neka da tebi u zakup(napravite ugovore) i ti lepo prijavi gazdinstvo...ovo je najbezbolnija varijanta.Ako ti je zemlja u zakupu,PIO i zdravstveno si duzan da placas dokle ti vazi najduzi ugovor o zakupu....posle mozes prekinuti bez da ti se gomila neki dug.To je pod uslovom da nemas ni zemlje u saksiji na svom imenu.Ovo ti govorim iz mog iskustva.grunt je napisao(la):Moj otac ima nekog duga za PIO u nazad nekoliko godina,sva zemlja je na njegovom imenu i on je nosilac gazdinstva.Ja sam na birou rada vec godinama i imam socijalno preko toga nemam nista od nekretnina na sebi,Moj pitanje glasi dali je moguce da moj otac sve to prebaci na mene da ja budem nosilac gazdinstva i ako je on vlasnik zemjle,i da ja pocnem da placam PIO I Socijalno?Dali je imao neko ranije takvo iskustvo i dali je to uopste moguce?