Ja se izvinjavam ali pitajte Vi Vašeg veterinara da li može da navede bar jednu farmu koja se bavi uzgojem brojlera a da se farma čisti i stavlja nova prostirka u toku jednog turnusa.chickenlover je napisao(la):Usrecio me veterinar, ko kuce masem repom. Kaze sve sam uradila ispravno, nema potrebe da im trenutno dajem nikakvu terapiju. Ja se setila da ga pitam i sto su onako zivi kao da imaju pundravce, jer si mi ti ubacio buvu, a on kaze takvi i treba da budu, ne valja kad su previse tromi i mnogo leze. I jos jedna vazna stvar: svi koji su ovde rekli da se sipa prostirka na prostirku, neka prestanu ako mogu. Kaze covek, to moze da prodje zimi, ali kad je toplo rizik je veliki. Zato ljudi CISTITE, pa prostrite. Ne mora da sija, al sto je sigurno, sigurno je. I nista sto je budjavo ili plesnjivo NI BLIZU pilica! Nema drzanja pilica u podrumima, tamo je budj glavni domacin po prirodi stvari! I nemoj neko da je hodao po fekalijama drugih zivotinja ili cistio septicku, pa onda ode da obidje tovne !
Post je spojen: [time]1280912023[/time]_________________________________________________
Sto se tice proizvodjaca...ovo je Srbija. Sto rece jedan - "pa sta ako pile ima salmonelu? znas li ti na koliko se to stepeni pece?" e to ti sve govori.
Jednom sam napisao skidam pokorici u stavljam novu šušku preko sloja koji nema vlage a koja nastane kao rezultat izmeta i kondezacije.