Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Некад сам испробао неки једноставан програм за уређење ентеријера код кога си постављао намештај по кући и онда си могао да подесиш своју висину и да прошеташ кроз кућу/стан и да погледаш како то изгледа у 3Д. Сад ме занима да ли има нешто тако једноставно за екстеријер па да нпр. на реалном снимку постављаш разне објекте, баште, паркове...Meni se svidjaju one poluukopane kuce sa "travnatim " krovom , ako to spada u to.
A jel ti ev. treci svjetski rat inspiracija?
Arhicad, lakse i brze se radi nego uautocadu.Некад сам испробао неки једноставан програм за уређење ентеријера код кога си постављао намештај по кући и онда си могао да подесиш своју висину и да прошеташ кроз кућу/стан и да погледаш како то изгледа у 3Д. Сад ме занима да ли има нешто тако једноставно за екстеријер па да нпр. на реалном снимку постављаш разне објекте, баште, паркове...
Јеси ли видео цену? Месечно 211€+порез. Нашао сам и Аутодеск ревит и Скечап али све су то озбиљни програми које треба научити као испит на факсу а и коштају.Arhicad, lakse i brze se radi nego uautocadu.
Разне идејне пројекте. Рецимо у претходном посту наведену шталу. Подигао бих дрон и у кружном лету снимио простор. У тај простор би уметнуо објекат и прилазне путеве. Затим би хтео да тај објекат погледам као у Гугл ерту, из свих праваца кружно. Или би неку голу падину искористио да пошумим боровом шумом а кроз средину скијашку стазу. Та ће стабла расти а ја бих да тај раст (кроз 3, 5, 10 година) прикажем у 3Д верзији. Значи, приказати политичким мудоњама, инвеститорима,... као идејно решење. Пала ми је на памет и жичара...Ne razumem baš najbolje šta tačno hoćeš da radiš.
Kad sam koristio u skoli bile su licencirane verzije.Kuci sam koristio crekovane verzije.Јеси ли видео цену? Месечно 211€+порез. Нашао сам и Аутодеск ревит и Скечап али све су то озбиљни програми које треба научити као испит на факсу а и коштају.
Тренутно тралжим нешто бесплатно (или бар са дужим пробним периодом) а да има галерије предефинисаних објеката које једноставно превлачиш на радну површину. Нпр. из галерије узмем шталу, сместим је у планирани простор, развучем или скупим величину и погледам како ми се уклапа. Значи као идејна а не детаљна планска решења.
Šta si ti po struci?Разне идејне пројекте. Рецимо у претходном посту наведену шталу. Подигао бих дрон и у кружном лету снимио простор. У тај простор би уметнуо објекат и прилазне путеве. Затим би хтео да тај објекат погледам као у Гугл ерту, из свих праваца кружно. Или би неку голу падину искористио да пошумим боровом шумом а кроз средину скијашку стазу. Та ће стабла расти а ја бих да тај раст (кроз 3, 5, 10 година) прикажем у 3Д верзији. Значи, приказати политичким мудоњама, инвеститорима,... као идејно решење. Пала ми је на памет и жичара...
Реално, могу то на фотографијама нацртати и ручно али је већи посао а сад сви воле дигитално. Да не причам тек колики је посао направити макету.
Некад си, лепо, на улици, поред филмова и музике, могао да купиш и програме. Сад шипак. Како су резачи изгубили инерес не знам.Kad sam koristio u skoli bile su licencirane verzije.Kuci sam koristio crekovane verzije.
Сад сам ништа (пензионер) а био сам трговац. На жалост уписали ме у економску а фалило је пола дана да будем механичар пољомеханизације (а можда и инжењер обзиром да сам студирао).Šta si ti po struci?