Pejzažna arhitektura

YT1RDI

Član
Učlanjen(a)
6 Maj 2011
Poruka
2.330
Ајде мало бивши и садашњи студенти шумарског и пољопривредног факултета да нам представе програме које користе у раду у овој области.

Meni se svidjaju one poluukopane kuce sa "travnatim " krovom , ako to spada u to.
A jel ti ev. treci svjetski rat inspiracija?
Некад сам испробао неки једноставан програм за уређење ентеријера код кога си постављао намештај по кући и онда си могао да подесиш своју висину и да прошеташ кроз кућу/стан и да погледаш како то изгледа у 3Д. Сад ме занима да ли има нешто тако једноставно за екстеријер па да нпр. на реалном снимку постављаш разне објекте, баште, паркове...

Moja kuma ima firmu za projektovanje, pao sam na **greška kada sam procitao referenc listu,
i rade u autocad programu. Prozori lete takvom brzinom da ti se zavrti u glavi.
Pa, mislim da za ozbiljan rad nema lakog resenja.
Ne znam za neki user friendly.
Momo, to sto mislis su, pasivne kuce, ima raznih niskoenergetskih.

Poslednja izmena:
Некад сам испробао неки једноставан програм за уређење ентеријера код кога си постављао намештај по кући и онда си могао да подесиш своју висину и да прошеташ кроз кућу/стан и да погледаш како то изгледа у 3Д. Сад ме занима да ли има нешто тако једноставно за екстеријер па да нпр. на реалном снимку постављаш разне објекте, баште, паркове...
Arhicad, lakse i brze se radi nego uautocadu.

Arhicad, lakse i brze se radi nego uautocadu.
Јеси ли видео цену? Месечно 211€+порез. Нашао сам и Аутодеск ревит и Скечап али све су то озбиљни програми које треба научити као испит на факсу а и коштају.
Тренутно тралжим нешто бесплатно (или бар са дужим пробним периодом) а да има галерије предефинисаних објеката које једноставно превлачиш на радну површину. Нпр. из галерије узмем шталу, сместим је у планирани простор, развучем или скупим величину и погледам како ми се уклапа. Значи као идејна а не детаљна планска решења.

ScetchUp ti je najjednostavniji program za modelovanje.

Crteže radimo u autocad-u, i on ti je najzahvalniji za rad. Sve što se modeluje, mora prethodno da bude isprojektovano.
Revit je komplikovaniji od autocad-a, i još uvek se slabo koristi kod nas. Drugačiji je princip rada.

Ne razumem baš najbolje šta tačno hoćeš da radiš.
Ali ako hoćeš da se igraš onda ti je Sketcup broj 1.

Ne razumem baš najbolje šta tačno hoćeš da radiš.
Разне идејне пројекте. Рецимо у претходном посту наведену шталу. Подигао бих дрон и у кружном лету снимио простор. У тај простор би уметнуо објекат и прилазне путеве. Затим би хтео да тај објекат погледам као у Гугл ерту, из свих праваца кружно. Или би неку голу падину искористио да пошумим боровом шумом а кроз средину скијашку стазу. Та ће стабла расти а ја бих да тај раст (кроз 3, 5, 10 година) прикажем у 3Д верзији. Значи, приказати политичким мудоњама, инвеститорима,... као идејно решење. Пала ми је на памет и жичара...
Реално, могу то на фотографијама нацртати и ручно али је већи посао а сад сви воле дигитално. Да не причам тек колики је посао направити макету.

Јеси ли видео цену? Месечно 211€+порез. Нашао сам и Аутодеск ревит и Скечап али све су то озбиљни програми које треба научити као испит на факсу а и коштају.
Тренутно тралжим нешто бесплатно (или бар са дужим пробним периодом) а да има галерије предефинисаних објеката које једноставно превлачиш на радну површину. Нпр. из галерије узмем шталу, сместим је у планирани простор, развучем или скупим величину и погледам како ми се уклапа. Значи као идејна а не детаљна планска решења.
Kad sam koristio u skoli bile su licencirane verzije.Kuci sam koristio crekovane verzije.

Разне идејне пројекте. Рецимо у претходном посту наведену шталу. Подигао бих дрон и у кружном лету снимио простор. У тај простор би уметнуо објекат и прилазне путеве. Затим би хтео да тај објекат погледам као у Гугл ерту, из свих праваца кружно. Или би неку голу падину искористио да пошумим боровом шумом а кроз средину скијашку стазу. Та ће стабла расти а ја бих да тај раст (кроз 3, 5, 10 година) прикажем у 3Д верзији. Значи, приказати политичким мудоњама, инвеститорима,... као идејно решење. Пала ми је на памет и жичара...
Реално, могу то на фотографијама нацртати и ручно али је већи посао а сад сви воле дигитално. Да не причам тек колики је посао направити макету.
Šta si ti po struci?

Kad sam koristio u skoli bile su licencirane verzije.Kuci sam koristio crekovane verzije.
Некад си, лепо, на улици, поред филмова и музике, могао да купиш и програме. Сад шипак. Како су резачи изгубили инерес не знам.
Šta si ti po struci?
Сад сам ништа (пензионер) а био сам трговац. На жалост уписали ме у економску а фалило је пола дана да будем механичар пољомеханизације (а можда и инжењер обзиром да сам студирао).

Postoje i dalje torent sajtovi, doduse manje ali ima onih gde ti treba pozivnica. Sve se moze naci.

Да ли ја не знам да нађем али ово све цртано. Нигде нема фотореалистичних објеката и такстура. Цртање могу да радим и у Корелу или Инкскејпу. На крају ће морати да ради Фотошоп.

Nazad
Vrh