Može li se doći do nekih slika, snimaka te opreme?Zadruga u Staparu radi pasulja na 100-200ha imaju svu mogucu opremu za taj posao. Jedino sto mislim da ne rade usluge, vec samo svoje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Može li se doći do nekih slika, snimaka te opreme?Zadruga u Staparu radi pasulja na 100-200ha imaju svu mogucu opremu za taj posao. Jedino sto mislim da ne rade usluge, vec samo svoje.
Znam da su rucno prebirali, cini mi se da su placali 3000din za 100kg ljudima iz sela koji su hteli da rade.Verovatno da moze. Pitacu ljude koji rade tamo oko toga. Znam samo da cena te opreme pa i polovne je vrtoglava i nema racuna za nekog manjeg proizvodjaca ni u kom slucaju. Inace prebiranje su prosle godine radili rucno, jer usled viska padavina imali su dosta budjavog pasulja, sto navedene masine nisu mogle da separisu.
Угао ножа у односу на подлогу је 16 степени.Угао ножева у односу на правац кретања односно подсецања је 65 степени.
Хајде кад сам већ ту,ево слика данашњег обиласка пасуља и бораније.
Паланачка рана
Сремац
Komšo nema niko u prigrevici vec se grebemo od kolega iz apatina.Znam da su rucno prebirali, cini mi se da su placali 3000din za 100kg ljudima iz sela koji su hteli da rade.
Mene interesuje nesto manje naravno, sto ide na kardan od traktora. Hteo bih da pogledam ako neko ima u blizini, pa bih da pravim. Najvise me interesuje sam 'bubanj' kako izgleda, imamo i sami nekih ideja ali bih ipak voleo da vidim. A za ovu godinu bih platio nekome da odradi.
Koliko sam cuo u Prigrevici ljudi koji rade pasulj nose kod nekog sto ima masinu pravljenu od komusackih valjaka sa beraca, pa provlace masu kroz valjke i rucno odvajaju slamu.
Ako nista neuspem bice gazenje i rucno prebiranje...
odokativno 3-4 cm ali je jedan valjak pomerljiv.Inače mašina je odignuta od zemlje oko 1 m i ima četiri noge podseća na kozuHvala za tu informaciju, da li se ti beracki valjci odnose na valjke od komusaljke? I ako mi mozes odokativno reci koliki je razmak izmedju valjaka?
Za jedno nedelju dana mi stize pasulj iz ranije setve (blize 1/4 jutra u basti sto imam sarenog pasulja), pokusacu do tada da izmudrujem neku masinu i da probam kako ce raditi. Pokusavam sve samo da izbegnem vile i lupanje...
nikt a jel gazis izmedju reda pasulja ili masinka ide postrani..65 Угао у страну као мотика на шпартачу!
16 Под којим улази у земљу!