mislim da je oko 15 tog, počeo sam sijati poslije 10tog pa sve do 25tog je posijan zadnji......
imam kod kuće karate zeon, pa mislim da je on za žižak i bobovu uš, moram još pogledati uputstvo......to mi se prvi puta pojavilo prošle godine, i sada ove na jednoj njivi, nisam nikad prije imao.....
što se tiče gnojiva, nitko nebi pogodio......sve kulture ove godine sam posijao bez gnojiva, znači ništa rasipačem, nego sam grahu dao u prvoj kultivaciji oko 110kg/jutru 15:15:15 i ništa više......dušikom nisam htio, ako bude kiše otišao bi u zelenu masu i ništa nebi dobio s tim.....ovako 15ica ima svega po malo.......grah nije zahtjevan prema gnojivu, večinom ga sijem poslije ječma, a od ječma sve zaorem, tako da i to da nešto u startu.....ovako kod špartanja nisam hranio travu, što je najvažnije, nego sam prosuo gnojivo točno tamo gdje treba......samo moje mišljenje i pokus
i taj način gnojidbe se pokazao odličnim, kukuruz je oko 160-170cm, suncokret također, ječam sam prihranio tek u 2mj sa 200kn/jutru KAN 28%N......i nikad boljeg ječma nisam imao......i nije narastao velik ko prošle godine, kada je i sve poleglo......