Pasulj

Ja nisam nasao Treflan ali ima Trefgal. Sve isto samo radi Galenika Fitofarmacija

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

odlično, koliko košta, može cjena u eurima????

gdje se može kupiti, da mi je blizu, možda u Odžacima????

Kupljeno u Meteor komercu, imaju prodavnicu i u Odzacima, Zeleznicka 10. Cena nesto preko 1000 din, znaci ispod 10e.
Samo jedna ispravka, nije Trefgal nego Triflusav (Chemical Agrosava)

to je sve isto, piše da se može prskati i grah, sa 1l/ha.......pa ću vjerojatno uzeti, jer na jednoj njivi gdje sam sijao soju prošle godine, prskao sam s njim i nije bilo trave, sa pulsarom nije ni trebalo ići.......samo za soju ide u većoj količini 2l/ha.....a sredstvo nije skupo, ako se uspoređuje sa pulsarom, koji je kod nas oko 55€ za litru. ako bude trave, trebat će i korekcija sa pulsarom.......

To ne znam. Ja sam ga uzeo za papriku

ja danas posijao prvi grah, oko 0,5ha......sa pneumatskom sijačicom i onim novim pločama......i mogu reći da sam zadovoljan za sada, koliko sam kontrolirao, to je sada pravi posao......sijao sam na 70cm x 6,5cm......jel još netko kranuo u sjetvu, vlage u zemlji ima dovoljno, al kišu nenajavljuju još dugo......

Pozdrv drugri. Kada kod vas pocinje sejanje pasulja? Kod mene to obicno bude oko prvog maja,da temperature malo porastu i ustale se. Ali nekako mi se cini da je to kasno,pa me interesuje kako je kod vas?

@ivanz mozda si u pravu sto se tice setve , vlaga se spustina na 3-4 cm a kise nema u najavi do 07 maja a nema ni nekog zahladjenja u najavi , ko je planirao sa setvom po meni moze da krene .

Marčelo, sad za vikend najavljuju zahlađenje ali ne i nešto mnogo padavina, svega par litara. Vrlo lako može biti problem sa vlagom zbog nicanja, pogotovo na lakšim zemljištima.

Nazad
Vrh