na 70cm ostane razmak između redova kako je na prvoj slici, samo u 2015 godini su se redovi spojili.....sada bi htio da bude kao na 2 slici gdje su redovi spojeni, i mislim da to tako treba biti, najbolje iskorištenje površine, čuva vlagu, i spriječava rast korova......
špartač kod nas ima sličan tvome, samo je proizvodnje RAU, koriste ga u repi i soji, isto ima sjedalo za onog što upravlja.....
unutrašnja mjera fergusona je 107 a vanjska 159......ako stavim redove na 44cm, onda bi dobio luft između točka i reda isti sa vanjske i unutrašnje strane, i nebi trebao okretati točkove.....
a razmak u redu oko 6-7cm, ili možda neići ispod 7cm.......ako sam do sada na 70 sijao na 5,6cm što se moglo ostvariti sa pločama od 48 rupa, i to je bila najveća gustoća......
ploče već imam od 48 rupa, još jedan komplet za 5 redi, pa moram još ugraditi jedan red na sijačicu, malo ju pregledati, zamjeniti umetke raonika, podesiti markire....itd, a imam i sijačicu na 70cm, nju neću dirati, pa ću probati posijati njivu pola-pola, da vidim kakva će biti razlika....
uglavnom, sviđa mi se kako to izgleda kod tebe na drugoj slici!!!!