Pretpostavljao sam da si brle 11, pozdrav!
nisi daleko od mene 75km u jednom smjeru......
a gle, na vršalicu mogu odraditi 5-6 jutara, i to da vrijeme bude OK, i da sve ide "po planu" u berbi.....to je najveći problem.....najlakše je meni posijati, to odradim u jednom danu i oprskati, kultivirati i to......samo je berba problem, i traje
vidio si da sam kupio još jedan mali kombajn, da ga prepravim za grah, kupio sam i pick-up od samoutovarne prikolice, da ga montiram gore, moram još nabaviti lančanik da usporim bubanj.....
al još neznam koliko da posijem, jer imam još oko 500kg graha, nitko više netraži.....prodat ću do novog možda 200-250kg i to je sve.....vjerujem da ove godine neću prijeći 4 jutra
još gledam, da u tvojoj županiji poklanjaju grah za posijati 1ha, valjda oko 100kg po OPGu......i to sortu slavonski zeleni, koliko će ga sada tek ljudi posijati......i koliko će mu pasti cjena, neznam više koliko posijati, da se odlučim kupiti pravi kombajn sa aksijalnim bubnjem, onda bi posijao 20 jutara i prodavao po 10kn što bi bilo oko 1,3€.....i imao bi mušterije, i opet bi se isplatilo, jer nebi imao radne snage koju treba platiti.....