Parenje kunića

Ubacivao sam je 3 puta u poslednaj 3 dana,kad god je ubacim i kad zekan krene prema njoj on krene da bezi,kada uspe da je stigne ona skoro da legne na patos i kao da cvili,podseca me na zvuk misa.
Danas sam cistio kavez i posto sam morao da pokrijem kavez zicom jer je izlazila stalno,dok sam cistio kavez skinuo sam zicu da bih usao unutra da ocistim,dok sam ja cistio ona je uspela 3 puta da preskoci i udje u box kod zekana ali cim on pocne da joj prilazi ona pocinje da bezi.
 
Proveri joj polni organ,ako joj je nabubren i tamno crvene ili ljubucaste boje znak je da treba da se pari.Mada iz iskustva desavalo mi se da neka zenka bezi od jednog muzjaka a prihvati drugog.Kod mladih treba malo vise rada i upornosti kod parenja.pozdrav.
 
https://streamable.com/gclme
Evo sta se desava,ovo je snimak od pre nedelju dana ali i dalje je tako
Zenkin box je inace odozgo pokriven mrezom bas zbog toga da ne bi upadala stalno ali cim je skinem ona gleda kako da se prebaci kod muzjaka i cim joj on pridje ona pobegne nazad,u medjuvremenu sam je ubacivao kod njega jos 5-6 puta ali nista,i dalje se ovako posana.
 
Ima li neko okolina Beograda ko ima usluznog zekana, dok ovaj moj ne stasa.. Ripanj i okolina :) Nek se javi u inbox ko je zainteresovan da pomogne :)
 
Da li neko ima problem sa ovnolikim mužjacima prilikom parenja? Čas upari, pa kroz par dana izgubi nagon za parenje i tako sve u krug. Da li je problem u hrani ili u čemu je stvarno ne znam ali uočljivo da mi se to dešava kod ovnolikih zekana....
 
Vezano za ovnolike zekane, da prilikom prelaska od bivšeg vlasnika kod sadašnjeg da možda ne prežive kao neki stres za zbog toga izgubi nagon za parenjem?
 
Nisu udebljani. Često imam taj problem sa ovnolikim zekanom... Zekan mi je ovnoliki a zečice su mi sve tri kalifornijke
 
Zekanu dajem ujutru i uveče granulirane hrane času od jogurta i sena mu dajem. Sada šta mu ja znam, tog zekana sam pre 15 dana doneo od prijatelja jer i on gaji. Jedino ako nije promena mesta prebivališta, šta mu ja znam.

- - - - - - - - - -

Evo ti primer šta se desava, juče ujutru i danas, pustim kalifornijku kod zekana (ovnolikog) i kako on njoj prilazi ona počinje da skiči i kao da hoce da ga ujede. Ali da naglasim nije uparena već je pustam kod njega posle njenog okota i odvajanja mladih. Do sada je njih uparivao drugi zekan a sada ovaj novi.
 
I on sve te granule pojede?! Kod mene dobiju konzervicu od paštete ujutru i uveče i to pomešane granule sa zobi i ječmom, plus detelina uveče. Sad kad su vrućine, čak ni to ne pojedu.
 
Iskreno da ti kažem pojede sve granule. Stim što ja seno dajem ujutru i uveče. Zato volim da razmenimo iskusta i mišljenja. Definitivno, što sam se uverio jeste da je ludost odvajati zečiće pre 45-60 dana od majke.
Kako tvoji zečevi? Jesi li prekinuo sa parenjem?
 
Meni se jutros upari. I to baš je upari zekan o kome smo pričali. U principu ni ja ne parim preko leta ali ne vredi ova godina ce morati ovako jer sam puko sa mladima skroz, skoro pa da ništa nemam.... ali sam te ipak poslusao I držim mlade dva meseca kod majke.
 
Juce sam prilikom pustanja zekana video jednu neobicnu situaciju. Naime nakon skoka zekana, zecica je krenula i pocela da naskakuje na njega, medjutim zacudio sam se kada sam je video da je odglumela skok, tj pala je kao zekan nakon naskoka.. Nakon toga je zekan jos nekoliko puta zavrsio svoj posao.. Jel vidjao nekad ranije da se zecica prevrne kao zekan i zbog cega se to desava?
 
Iskreno nisam imao takvih slučajeva.... Meni se često u poslednje vreme dešava da kada ženke ubacim kod mužjaka one krenu kao da cvile a nisu skotne....
 
Ono što sam ja čuo vezano za ove dve situacije koje ste naveli.
U ovom prvom slučaju kada zečica naskače na zekana reč je jakom teranju kod ženke,ništa strašno.
A u slučaju kad zečica cvili,reč je o tome da zečica ne želi zekana tj. da nema teranje.
To je ono što ja znam,možda će se javiti još neko da potvrdi ovo.

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока
 
Ok je da ima jako teranje i kad naskakuje, to sam vidjao dosta, i nista mi nije cudno. Cudno mi je da je reagovala isto kao muzjak kad zavrsi posao :D
 
Nazad
Vrh