Parenje kunića

Slazem se da je sredina juna krajnje vreme za kraj parenja a početak praktikujemo kraj avgusta, početak septembra
 
Patuljasti lavlja glava ima 3,5 mes, a zenka 9mes. Kada ce se njemu sputiti testisi ikada ce biti spreman za parenje?
Kada ih spojimo zenka skace na njega ( kao da ga pari, kao da je ona muzijak), bez obzira da li je u estrusu li ne. Neki mi kazu da to zaplasi ovog malog pa da ih drzimo stalno odvojeno dok ne poraste. Sta da radimo?
 
Nemoj žuriti
Za 2-3 mjeseca će on biti taman dovoljno zreo. Tad ih upari.
A ovo što ženka skače po njemu, to je normalno. I on bi al nije još u pubertetu. Patuljasti kasnije sazrijeju.
 
Prosle godine mi se zecica okotila a ja nisam odvajao mladunce od nje,kada sam danas prolazio pored kaveza video sam da se ocupala i skuplja slamu.Da li je moguce da su se parili?
 
Ljudi je li moguće da moja mlada hajkomka (ima momntalno oko 3,5kg) ne želi da primi jer joj je mračno u kavezu, pa možda nema "svest" o danu i noći? Prvi put treba da ostane skotna, puštam je već nekoliko dana za redom ali ništa, nabije se u ćošak i ni makac. Hranim je peletom za kuniće i suvom vrežom od graška. Davao sam joj peršuna par dana, ali neće ni da ga omiriše.
 
Moguce je ja trenutno imam problem sa dve mlade hajkomke. ista stvar legnu skupe se on skace po nekoliko puta al nece da se nameste. danas jele persun davat cu ga jos par dana pa da probam ponovo... inace sam zvao jednog odgajivaca i kod njega par zenki se tako ponasa. Samo strpljenje..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sad se linjaju, a kad se linjaju, nije im do parenja. Čak i da se upare, pitanje je da li će ostati skotne.
 
Ako se ne varam, oko mesec dana. Moja je do pre jedno desetak dana bila sva olinjana, al sad vidim da joj je fino izraslo krzno.
 
Persun pomaze jedna se uparila posle 3 dana


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Poslednja izmena od urednika:
Postavio sam ova pitanja na nekoliko mesta pa bih i vas da pitam isto

'' Treba mi savet.Imam mužjaka kunića rase Lavlja glava starog 7 meseci.Pre neki dam sam uzeo ženkicu iste starosti i planiram da ih parim.

Kada sam je uzeo primetio sam da moj zekan nije čista rasa već da je mešanas najverovatnije Angora-Lavlja glava i samim tim je duplo veći i krupniji od ženkice koja je čistokrvna lavlja glava.

Danas sam prvi put stavio zečicu kod zekana i najpre je došlo do jurnjave po kavezu jer je ona mnogo manja i brža od njega,na kraju je nekako sustigao i malo ugrizao za ledja ali srećom da sam bio tu i sve nadgledao tako da sam je odmah izvadio i vratio u njen kavez.

Zanima me da li sam pogrešio što sam ih upario sa tolikom razlikom u krupnoći?

Da li sam možda trebao da sačekam još neki dan da se zečica navikne na novo okruženje jer je stigla pre 3-4 dana a boks joj se nalazi odmah pored zekana i deli ih samo žica?

Ili ću ipak morati da kupim drugog mužjaka slične konstitucije sa kojim bih mogao da je parim? ''



Послато са E2105 уз помоћ Тапатока
 
Ne bi trebalo pariti kuniće sa tolikom razlikom u veličini, jer ženka može da ugine pri koćenju.
 
Slazem se sa Drobcem,ja sam pario vece zenke sa manjom rasom muzjaka,primer Kalforniju zenku sa patuljastim muz. lavlja glava bez problema.
 
Sa koliko starosti se zaluđuju zecici?
Imam 4 mala, juče im bilo 3 nedelje, vidim da već jedu, A zecica beži kad hoće da sisaju?

Послато са C1905 уз помоћ Тапатока
 
Ja moje najčešće odvajam sa 2 meseca, najranije sa 8 nedelja. 3 nedelje je prerano, ona im ne da da sisaju kad oni hoće, nego kad ona hoće, da bi postepeno prelazili i na čvrstu hranu.
 
Ja zaboravih da javim moj razvoj situacije

Usled dobrog hranjenja i redovne nege zečica je nabacila koji gram i pripitomila se.Sada razlika u kilaži nije toliko drastična.Desilo se i to da kada sam se prvog Januara vratio kući i kada sam ušao da ih obidjem zatekao sam zekana kod zečice
Predpostavljam da su ceo dan bili zajedno a pošto nikog nije bilo kući tih 6-7 sati bandit je nekako preskočio žicu od 1m visine i ušao kod ženke.
Pošto sam video šta je bilo i sutradan sam nju ubacio kod njega.Zečica je bez problema prihvatila zekana i sve je prošlo super.

E sad izmedju 27.01. I 02.02. očekujemo prinove .Ovih dana pazim na zečicu posebno,primetio sam da pije vodu i jede duplo više a i stomak sam joj opipkao i primetio da je narastao,nadam se svemu najboljem

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh