tomos rider
Član
- Učlanjen(a)
- 13 Jan 2010
- Poruka
- 129
e,hvala na informacijama!morace jos malo da rastu....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
tako literatura kaze, a takodje, literatura kaze da zenka par dana po kocenju trazi zekana, tj. hoce da se pari, a posle toga ide ciklus od 18 dana, tako da, ako znamo kad se zenka kotila, mozemo lako izracunati otprilike kad bi joj mogao biti termin.tomos rider je napisao(la):......svakih 18 dana zenke bi trebalo da dobiju zelju za parenjem.......racunas i dan dva gore ili dole
to ti se desava zbog gubitka minerala i vitamina zato posrcu i mrsave....mora im biti kvalitetna ishrana sa plus dodatkom minerala i vitamina...ona fakticki hrani odjednom dve generacije...ja sam to radio pre...odradis par generacija i mozes posle da bacis zenku...moze da se radi pustanje nakon dve nedelje ali posle par tura treba da se odradi pauza zbog odmora to ti je najbolje jul,avgust da odmore tada inace gube nagon za parenjem i teze ostaju skotne pa onda opet od jeseni...zabac je napisao(la):Pa kad se okoti posle tri dana trazi opet.Ja sam eksperimentisao sa tri zenke i sve tri su nakon dve nedelje uginule.Jednostavno:mrsave,izgledaju kao pijane i posrcu.Kasnije sam nasao u knjigama da to mogu da podnesu sa ekstra hibridi koji nemogu da se nadju kod nas.Bar koliko ja znam.A ovu drugu soluciju nisam jos probao pa me zanima da neko nema iskustva stim.
Tacnije gubitak Ca kao i ostalih minerala i elektrolita(kao sto se ostalim zivotinjama daje kao dopunska ishrana)...ono sto znam jeste da ljudi pustaju treci dan da bi sustigli dve generacije zbog kapaciteta tovilista,ali takav pripust rade kampanjski ne stalno kad su naizmaku da oslobadjanja tovilista ponovo pristupaju pustanju na treci dan od kocenja da bi popunili ponovo toviliste...ima milion varijanti ko ce sve sustici da sazna....ako zelis da dobijas kvalitene jedinke onda se pripust radi 33-36 dana od dana kocenja i to cele godine...(to znaci prosek 6-7 kocenja godisnje)...zabac je napisao(la):Ok shvatio sam.Sta podrazumevas pod vitaminima i mineralima[koja hrana]?Ja moje hranim isklucivo granule-16%- i detelina.Za ovaj pripust na dve nedelje cu probati vec sa prvom koja bude na redu.