Pšenica Apache

kazu ide 130kg apaca po jutru ali malo lazu, retko bude treba povecati na 170kg ili 180 kg po jutru bude u fulu tako radim godinam samo sam jedniom naseo na tu pricu 130kg po jutru ima prednost nemoze da polegne

ja ne sejem tudja govna (samo domaca) ali ga ti malo pretera tolko mecem ja recimo simonidu i ostale sad ce ostali clanovi foruma da osole vatru po tebi:ppozdrav:

Preko 200kg/ha je bacanje para. Apač se izuzetno bokori.
Posle par godina opet se vracam Apaču jer ima dobar prinos,dobro se bokori ,neće da polegne...
U rano proleće izgleda tako loše da vam dodje da ga potanjirate ali kad krenenema mu ravnog.

potpisuljem sto bewisa pise, isto se vracam jedan tretman od fungicida kod njega sasvim dosta!

Slazem se u potpunosti sto kaze bewisa@ ja sam na prolece mislio da necu imati nista, ali iz 1h20ari sam imao 9tona i sadim ga opet i to ne preko 200kg po hektaru, a njega koristim iskljucivo za ishranu stoke tako odgovara

Pre par godina sejao sam prvu reprodukciju 220kg/ha, bio sasvim solidan(6500kg/ha) bez NPK u jesen..
Ovde ne otkupljuju psenicu po kvalitetu, tako dal je Apač ili Ljiljana ne prave problem.

Takodje komso sejem samo Apac ali sam mislio ove godine ubaciti i NS40 da probam,mislim da uporedim ali sam odustao za sada.Kao sto kazes na prolece izgleda strasno:osmeh:
Pri otkupu samo kazes da je neka druga sorta i nema problema,ali uglavnom u nasem kraju nema tih problema,sve se uzima.

Ovih zvanicnih 200kg/h je samo za idealne uslove, kolicina zavisi i od roka setve,od sejacica ili rasipac,sa tavana ili kupovno,ako godina bude icemu prinosi su ekstra ali ako je losa ode hektoliar ispod 76 bude sitnog sturog zrna pa budu veliki odbici dok dodje na srps.

danas uplatio avans za apaci (uslov da bi dobio seme)naplacuju ga 57 euro centi po kg dok domace semena naplacuju 40 euro centi

Ja posejao danas 60a Apaca posejano je 150kg semena. Ako ga svinje budu jele i napredovale kao sa jecmom i ako prinos zadovolji, sledece godine povecavam povrsinu pod Apacem.

Ja sam sejao apac 5 godina i nije tacno da mi je hektolitar dobar, zapravo uz pravu agrotehniku nikada nije bio veci od 78, ali je prosle i preprosle godine bio ispod 73. Cak ni navedena rodnost nije nesto bila, ali je meni bio veoma nizak u porastu tako da skoro i nije polegao. Ja ga vise ne sejem.

Nazad
Vrh