Pšenica Apache

Odg: psenica apache

izvinite a o kakvom johnyju vi pricate? :sta:

paorpaor je napisao(la):
KishRobert je napisao(la):
sto imam osecaj da si to ti johny?
Ajde
Ej necete verovati cim sam video sliku odmh sam se setio Johnyija , neznam zasto , i jos nisam ni pogledao lokaciju clana , kad on B.Petrovac i tek onda videh ove vase komentare pa reko da podelim i ja isto misljenje sa vama , da se nenaljuti clan tiesto , ali moj(ili NAS) me INSEKT nikad ne vara...... :sta: :sta: :sta: :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:

Sad sam iz trećeg pokušaja ovršio još jednu parcelu od 2,5 kj apača.Zmajevka puna a samo 7380 kg znači 29,5 po kj, vlaga 13.

kod mene neće da primaju " apač " kaže ima puno trica a malo brašna :sta: imaju neki aparat koi to meri i svi koi imaju apač bivaju vračeni :sta: i njima se ne otkupljuje inače to je jedan jedini mlin kod mene u selu
a i oni koi imaju hektolitar ispod 70 neprimaju im žito bez obzira koje je sorte

Ja sam danas ovršio Apač na jednoj parceli od 2.5 lanca. Hektorlitar je bio 73, vlaga 15, a prinos 3700kg/lanac. Imam još dve parcele pod njim i očekujem još bolji prinos. Ovu sam računao kao slabu parcelu. Da nije ovih kiša bilo bi tu puuuno žita.
Al, opet ne vredi ništa sa takvom cenom.

i ja sam danas apac ovrsio rodilo je 3200 kg/lancu. :D vlaga 15, hektolitar 76

E to koliko je prikolica imala zita ranijih godina odbij jedno 15% i dobices precizniju sliku o prinosu :cao:

Johnny Farmer je napisao(la):
pa vidi vukao sam dve prikolice,jednu dubravu 4t i jednu emind erdevik 3,8t,dubrava je bila puna do vrha a znam da puna ima oko 4,5tone zita a u drugoj prikolici emind erdevik je bilo do 3/4,znaci oko 3,5t a da je bila puna u nju bi stalo takodje oko 4,2 do 4,5t zita.
ali i sa ovim prinosom sam zadovoljan i u buduce cu ga sejati,ali cuo sam da ova se psenica nemoze sejati ako nije semenska roba tj prva reprodukcija,?
sta mislite o tome?
I kako se CASE jxu 95 TURBO poneo sa tolikim teretom.... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Izvinjavm se za :off_topic: :off_topic: :off_topic: ali ovde je sve jasno a i :haha: :haha: :haha: :ppozdrav: :D

To sam i ja hteo da pitam, da li je tacno da se ne moze od apaca napraviti reprodukcija za sejanje zbog navodno oprasivaca, pa ako neko zna vise o tome neka se javi jer verovatno i druge interesuje.... :sta:

moze i sa tavana naravno proveri klijavost isprobano ove godine rodio 25 po jutru

Nije to ništa specijalno žito što se tiče setve.Zrno kao i svako zrno e sada što neki sviraju da ne kažem čemu pa izmišljaju da mu treba pevati serenade. :haha:

Ako nije za ovu temu moje sledece zapazanje premestite gde treba.Evo kako izgleda apac kod mene na njivi. A kako izgleda ns 40s pa jedna mala usporedba.
2r6372a.jpg
2ag0vfk.jpg
atagi.jpg
ei61he.jpg
25k1q3b.jpg

Prinos 3200 kg/kj(5,5 t/ha)vlaga 15-16%,hektolitar 79-80,setva 110kg/kj pocetkom oktobra na tanjirano zemljiste,DAP 100 kg/kj,prihrana UREA krajem februara 130kg/kj,druga prihrana krajem marta 100kgAN/kj,krajem aprila tretiranje protiv korova+fungicid+folijarna prihrana.
Sve je uradjeno kvalitetno jedino sto kise nije bilo skoro celo prolece tako da ne znam ni odakle taj prinos.

Ja ga vise necu sejati,kada otkupljivaci pocnu da placaju kvalitet psenice Apac sigurno nece kupovati,umnozio sam Simonidu za sledecu setvu.

Kod mene prinos 3,2t/kj, vlaga od 13-14, zavisi od prikolice i doba dana, hektolitar od 79-80. Pisem za Apac. Takodje sam se kao i @rasa02 prijatno iznenadio.

Nazad
Vrh