Pšenica Apache

Odg: psenica apache

Dali apač spada u meke ili tvrde pšenice? Nešto se govorilo da može da se desi da ne zadovoljava jus standard...?

moj apache :D

352ivbt.jpg

bj7n85.jpg

Matić je napisao(la):
Cukanesa dobro si skapirao.Bacio sam toliko jer sam morao zbog subvencije i onih 9000 da bi dobio 6000 inače ne bi više od 200kg ana po k.j
moj agronom tvrdi da pšenica ne može da usvoji u proleće više od 3kila azotnih djubriva po hektaru i da je sve preko toga dzabe

cukaneca je napisao(la):
Matić je napisao(la):
Cukanesa dobro si skapirao.Bacio sam toliko jer sam morao zbog subvencije i onih 9000 da bi dobio 6000 inače ne bi više od 200kg ana po k.j
moj agronom tvrdi da pšenica ne može da usvoji u proleće više od 3kila azotnih djubriva po hektaru i da je sve preko toga dzabe
Dal je samo tri kila azota dovoljno pohektaru ako sam te dobro razumeo.pa bacali bi po 10 kg ureje u prolece a meni praksa pokazala da da kada bacim sve u febroaru zito bude ok

:zli: sad sam skapiro šta napisa-treba ovako 3kg po aru a 300 kg po hektaru izvinjavamo se mlogo se izvinjavamo. :ppozdrav:

Covece ja isto nisam hteo da komentarisem ta 3 kilograma reko mozda je neki novi sistem pa cu se osramotiti :haha: :haha: :haha:

Danas sam se razočarao u ovu sortu.Ovršio sam nekoliko vlatova mog i komšijinog indijanca te smo ustanovili da ima mnogo šturog semena.

kao i uvek sto kazem,prinos najbolje pokaze mutavi,tj kantar.dotle mudro cutim. ::namigivanje::

cukaneca je napisao(la):
:zli: sad sam skapiro šta napisa-treba ovako 3kg po aru a 300 kg po hektaru izvinjavamo se mlogo se izvinjavamo. :ppozdrav:
Tako nekeko i jest najbolje i koliko ja znam primenjivati najbolje KAN iz dva puta II i III ili III i IV mesec :cao:

kiraj je napisao(la):
Danas sam se razočarao u ovu sortu.Ovršio sam nekoliko vlatova mog i komšijinog indijanca te smo ustanovili da ima mnogo šturog semena.
ima sturog i kod mene.
ns-40 i pobeda.
fuzarioza bato.
pride je i zrno prilicno sitno.
cenim da nece biti vise od 25m po jutru.
a prosek celoj srbiji ce biti oko 3t/ha.

Ja se s,mojim ocom jos od jesenas "koljem" oko prinosa. Ja mu kazem da je ce godina biti losa jer smo jedva posejali od silne vlage jesenas,a on meni da nemam pojma. Imam nesto malo apacha,cisto da vidim,pa kad ovrsim javicu za rezultat.

Danas sam ovršio jednu parcelu indijanca.Parcela je ukupno 6 kj a indijanac je bio na više od 1 ha a manje od 2 kj i imao je prinos od 6100 kg sa vlagom od 12,5 a hektolitar katastrofa.Sreća što je u druge prikolice bila Renesansa pa je prosek bio zadovoljavajući.Cela parcela od 6 kj je dala 19420 kg ili 3236 kg/kj sa 12,5 vlage i 4,5 primesa.

slike mog apacha.
predusev kukuruz,zemlja je dobro nadjubrena sa 150kg petnaestice u jesen i 160kg ureje po katastarskom jutru,i nijedan klas nije polegao,ni silne kise mu nemogu nista,nisko je i cvrsto i danas ili sutra treba da ga ovrsim.
ocekujem dobar prinos,al necu sad da nagadjam,to cu napisati kad ga budem ovrsio i izmerio :ppozdrav:

an0zz4.jpg

b7feck.jpg

dosadan ko gljivicno oboljenje nikad ga se kurtalisati

Nazad
Vrh