Pšenica 2025-2026

Jel bi smeo vec od sad da tretiram seme psenice za setvu?

Znate li da li ima još negde da se vrši otkup, ostalo mi je nekih 5-6 tona pa da vidim mora li u džakove. Idealno negde u šumadijskom okrugu.

Problemi sa tim izvozom postoje odavno. Sada su kulminirali, ali to samo znaci da ce EU jos jefitinije ugrabiti ukrajinsko zito kopnenim koridorima i jos vise oboriti cenu u Evropi. Povecanje cene hrane nigde nije popularno, narocito u zemljama EU. Tako da... uzalud radovanje tudjoj nesreci. Ja prodajem cim vidim konacnu, svake godine mi zbog cekanja pojede inflacija 1-2 sa konacne cene.

Problemi sa tim izvozom postoje odavno. Sada su kulminirali, ali to samo znaci da ce EU jos jefitinije ugrabiti ukrajinsko zito kopnenim koridorima i jos vise oboriti cenu u Evropi. Povecanje cene hrane nigde nije popularno, narocito u zemljama EU. Tako da... uzalud radovanje tudjoj nesreci. Ja prodajem cim vidim konacnu, svake godine mi zbog cekanja pojede inflacija 1-2 sa konacne cene.
Pa pojede ti nflacija i ako prodaš. Pada vrednost novca. Jedno da potrošiš sve odma.

Ja i nemam sta da potrosim. Dok se pokriju dugovi taman ne ostane nista. I nemam problema sa inflacijom :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa pojede ti nflacija i ako prodaš. Pada vrednost novca. Jedno da potrošiš sve odma.
Recimo cekas da skoci zito do maja. Dok tako cekas ti moras da trosis novac. Najgori je repromaterijal, jer ovde, narocito djubrivo, ako se ceka moze cena da ode nebu pod oblake. Ja bih recimo trebalo da kupim drva. I sad ja cekam i kockam se tako, i negde u oktobru uzmem drva po 9000 a mogao sam u julu-avgustu za 7000. Zito zadnje 4 godine ne makne, bilo je i da bude jeftinije nego u zetvi. Bas sam profitirao.

Dobro ovo sto pise gore strucker ne tako, uvek je ugalj i drva jeftiniji u leto nego kad zazimi. Talo i za pelet i briket. Dok sa vestackim djubrivom se nikad ne zna, Iranci ispale dve rakete na neki brod do ujutru skocilo djubrivo brzinom svetlosti, rat je mora se nema ga kriza....

Nazad
Vrh