Pšenica 2025-2026

Jel bi smeo vec od sad da tretiram seme psenice za setvu?

Znate li da li ima još negde da se vrši otkup, ostalo mi je nekih 5-6 tona pa da vidim mora li u džakove. Idealno negde u šumadijskom okrugu.

Problemi sa tim izvozom postoje odavno. Sada su kulminirali, ali to samo znaci da ce EU jos jefitinije ugrabiti ukrajinsko zito kopnenim koridorima i jos vise oboriti cenu u Evropi. Povecanje cene hrane nigde nije popularno, narocito u zemljama EU. Tako da... uzalud radovanje tudjoj nesreci. Ja prodajem cim vidim konacnu, svake godine mi zbog cekanja pojede inflacija 1-2 sa konacne cene.

Problemi sa tim izvozom postoje odavno. Sada su kulminirali, ali to samo znaci da ce EU jos jefitinije ugrabiti ukrajinsko zito kopnenim koridorima i jos vise oboriti cenu u Evropi. Povecanje cene hrane nigde nije popularno, narocito u zemljama EU. Tako da... uzalud radovanje tudjoj nesreci. Ja prodajem cim vidim konacnu, svake godine mi zbog cekanja pojede inflacija 1-2 sa konacne cene.
Pa pojede ti nflacija i ako prodaš. Pada vrednost novca. Jedno da potrošiš sve odma.

Ja i nemam sta da potrosim. Dok se pokriju dugovi taman ne ostane nista. I nemam problema sa inflacijom :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh