Pšenica 2025-2026

Ko je prskao u periodu kada su bila nagla zahladnjenja, i mrazevi, skoro pa sva su pocrnela, e sad koliko je tu rodilo, ne mogu tvrditi, jer ja sam ranije radio herbicidni tretmna gde su se temp ustalile nedelju dana, a tokom cvetanja isto, i nema razlike prskano ne prskano, ni u izgledu ni po prinosu. Svake godine ostavim kontrolu u parcelama, a ove godine neke manje nisam ni hteo prskati zbog gaženja. Prinos svugde debakl.

Ми смо, комшији прскали у периоду тог захлађења иако сам ја покушао да га убедим да одложе за лепше дане. Није хтео пошто ради у задрузи и они су тих дана прскали и њихове пшенице су као и његова поцрнеле. Хемија не знам која је била јер је он то из задруге и донео у флаши од кока коле. Једноставно шок на шок није могла да издржи,тако је било и пре пар година. Принос је био труба код њега за задругу не знам јер још нису, покосили.

Треба сваком да буде јасно да се житане прскају када најављују хладно време. Испод 5 степени хемија штети...ја сам моје радио када се време стабилизовало и отоплило ..оба пута. Проблем није био мраз већ корум са којим је третирана соја...мало падавина, тањирана сојишта и ето белаја .....

Nisu sva.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Današnja avantura
Astrolab
264ef3940a301995361efad68f5183f0.jpg

Sofru
5c35071d8226c99c739d3bb143e50f35.jpg

Jedna njiva podeljena na pola, nema crne pšenice i nije uopšte prskano sem protiv korova.
09ecf90b16bbb577c365ba6d7a529cc4.jpg

Levo sofru -desno astrolab
Sofru još uvek ne pobeđen.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Овај хектар до воћњака је имао принос од 7,5 тоне а код другара на 140 ари 11 тона... после детелине...
Чуо сам и да је хлебност добра мада као лаик и нисам се нешто распитивао шта то значи... Јесу то протеини?

Ja imam jos 12 jutara.
Imao sam razno ali iznenadjen sam pozitivno sa prinosom.
Premasio sam ocekivanja od 3.5 t.
Sve jedno jako je mala zarada ili ti gubljenje vremena.
Ovakvih ludaka kao sto smo mi retko sw radjaju.
Sto kazu ćaci zivece Srbija ...pa hoce dok je nas

Nazad
Vrh