Pšenica 2025-2026

Ko je prskao u periodu kada su bila nagla zahladnjenja, i mrazevi, skoro pa sva su pocrnela, e sad koliko je tu rodilo, ne mogu tvrditi, jer ja sam ranije radio herbicidni tretmna gde su se temp ustalile nedelju dana, a tokom cvetanja isto, i nema razlike prskano ne prskano, ni u izgledu ni po prinosu. Svake godine ostavim kontrolu u parcelama, a ove godine neke manje nisam ni hteo prskati zbog gaženja. Prinos svugde debakl.

Ми смо, комшији прскали у периоду тог захлађења иако сам ја покушао да га убедим да одложе за лепше дане. Није хтео пошто ради у задрузи и они су тих дана прскали и њихове пшенице су као и његова поцрнеле. Хемија не знам која је била јер је он то из задруге и донео у флаши од кока коле. Једноставно шок на шок није могла да издржи,тако је било и пре пар година. Принос је био труба код њега за задругу не знам јер још нису, покосили.

Треба сваком да буде јасно да се житане прскају када најављују хладно време. Испод 5 степени хемија штети...ја сам моје радио када се време стабилизовало и отоплило ..оба пута. Проблем није био мраз већ корум са којим је третирана соја...мало падавина, тањирана сојишта и ето белаја .....

Nazad
Vrh