Pšenica 2025-2026

Lidea Macumba 12 tona na 5kj. Dok su odbili 500 kg na sve i svašta, za naplatu će ostati 11.5 tona...

3 kj, na mestu gde su bile jabuke, su dale skoro punu zmajevku, druga 2 kj u zakupu dala ostatak. Dosta slabija zemlja, minimalna ulaganja u vidu 150 kg Uree i jedan tretman Kontur rostom.

Da li mogu ostaviti seme prva reprodukcija, znaci pre dve godine sejano kupovno, pa jedne godine ja preradio, pa sad jos jedne da sejem...
Nisam uzep prosle godine semensku anapurnu, a najbolje se pokazala ove, oa bih da je ostavim....

Danas kosili Sofru i Avenue na jednoj parceli.
Sofru 4200 kg/kj
Avenue 3750 kg/kj

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Moderne selekcije - oplemenjivanje psenice vec godinama idu u smeru strmijeg korena ( da raste sto pravije i duze u dubinu), brz prodor u dubinu i sposobnost da nastavi rast korena tokom suse. Za Kws kazu da prednjaci ali i Lg ga prati.
Ja sam sam pre par godina prestao da sejem KWS i presao na Rwa, Lideu i Lg, iz razloga sto nismo imali takve suse da nam dibidus podbaci psenica kao ove godine, i nije se merio protein i primalo spram proteina vec spram hektolitra. Stocne psenice Rwa, Lidea i Lg su finansijski nosile pobedu u odnosu na Kws, pricam za moj kraj, od ove godine se to promenilo, u smislu odvajao se protein od 11-12.12-13,13-14 i td. Tako ce verujem ici i isplata.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Asterion skinut 4 t po jutru, najbolji deo atara najlosiji prinosi od 3 do 3,5 t dok oko sela i planina tu ide do 5 t, ostalo mi je da skinem pola psenice sorta Absalon

Juce zavrsena psenica Ingenio 4.5 t/kj, Ascona 3.6 t/kj. Proteini kod Ingenio skoro 15.
Ascona je na oko delovala bolja ali na kraju dosta manje bilo.
Mislim da je kod nas zavrsila karijeru.

Пошто нисам писао неко време, ајде да напишем коју....Од три сорте, које смо имали, френетик је покидао и ЛГ Аскону и КВС Ултим. Принос се кретао од 3170кг/кј Асконе до 4400кг/кј Френетика, док је Ултим био тек нешто бољи од Асконе са 3250кг/кј. Фала богу имао сам френтеика највише посејаног, тако да је извукао просек за ову годину на 4000кг/кј. Пред усев је била соја, али и корум фул доза, па је пшеница с прлећа доста патила и оставило је трага и на бокорењу, али и на величину класа...

Остављам Френетик за семе, трећа му је година код нас и убацујем Комплис да га пробам на пар јутара, тачније ићи ће на једну њиву паралелно са френетиком, пола пола да видим онда како сипа, у односу на френетик....

ПС ко год је сејао аксиреал ове године код нас у Чалми пребацивао је 40м лагано, неки су имали и преко 5т...остале сорте дебело подбациле...

Axereal bio dobar i kod nas u ataru, nije pukao. Askonu imao 2 godine, nista posebno.
Da li je neko imao Kws Extreme? Kako je on prosao?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam skinuo manji deo. Oko 4 T. S obzirom kako mi je izgledalo žito proletos i da sam po njivama na svakih 6 m imao tragove gde nije niklo po nekih 30cm... Zadovoljan sam. Plus ovo što sam skidao bi trebalo da mi je lošije. Videćemo.

mi smo u sredu jednom coveku skidali gde posejano pola table semenska pasion i tavanusa pasion.semenska dala 21m po jutru a tavanusa 14m.sin je sejao tu psenicu coveku i bas smo obelezili gde je semenska koja strana i lepo smo se iznenadili.esad jel semenska bila tretirana nekim dodatnim sredstvom ili biotstimulatorom za seme nismo popratili.al taj pasion defitinitvno nije ovde za istok.temperature 35+ ga ubiju.prosli tjedan jednom coveku skidali pasion.kad covek iso gledat bio mekan prstimaga prepolovis zrno nakon 2dana ga skidali i vlaga 9.5 a slama zelena.sazreo u manje od 2dana

Nazad
Vrh