Pšenica 2025-2026

Ja danas poceo psenicu s obzirom na ulaganje od 65k din/ha prosek ( zakup ne placam sve dobijam besplatno) sasvim solidno curi oko 5200kg/ha BG ikona, imam jedan hektar Avenu videcu kako ce ona dati na oko bi rekao da ce biti preko 6t/ha, dobila je samo 270 kg/ha ureje od jednom. Ovo sto sam naveo za ulog je bez amortizacije i mog rada. Uračunato je i seme iz ambara koje je posejano na nekih 70% površine. Prosle godine sam bacao i map oko 130kg/ha + 150kg ureje i 150kg Ana, prosek mi je bio oko 4500kg/ha. Napisao sam pre jedno 2 meseca da cu biti zadovoljan sa 4,5t/ha ove godine s obzirom na ulog. Sve prodajem od kuce na 24-25din/kg
Je l' to cena na dzak ili na tonu/dve ??

Ova je kod nas dala samo 3400 nesto kila

Avenue je ono sto cujem i sto se naravno prvo kosilo,potpuno puko jer nije nista nalio i nije docekao kisu i prinosi su oko ili ispod 2.5t
woxFj29.jpeg

druze kad su klasovi tako obeseni ja jos nijendom nisam dozivio ispod 45m po jutru a ima lepi sklop.al sam ove godine dozivio na par mesta da stoji kao strela prema gore a takavje i prinos bio jedva 8m

Sinoc zavrsena zetva. Somtuoso prosjek nekih 5.5t/ha. Malo je voda davila malo herbicid od duvana. Sesta klasa zemljista. Sjeme tavanusa uz nekih 300kg kana po hektaru. Zanimljivo najbolje curila njiva gdje je stari nesto zabrljo sa masinom i otislo je gotov 450kg sjemena po hektaru. Preko 6t/ha. Imace sta kravice da jedu.

Kod mene 4 T/J . Šta znam kako sam se nadao ... proletos je delovala jako loše. Ovemo na drugo mesto gde imam više bi trebalo da je bolje...

Nazad
Vrh