mixer87kac
Član
Kod nas se skida samo avenue. Prinosi od 4 do 5 tona po jutru za sad...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li si izostavio prihranu ili ne prehranjivatePokosili smo
danas jednu parcelu 11,8kj potez Ilje (prema Bašaidu), najmanje padavina od mojih parcel, sorta anapurna. Prinos 2850 kg/kj uzans kvalitet. Ulaganje 125 kg/kj semena, 200 kg/kj djubriva 20 20 0, jedno prskanje kesicama protiv korova i jedno fungicidima, preduev sucokret.
Jedan od lošijih prinosa u zadnjih 40 godina. Inače radim zemlju samostalno od svoje 17. godine (1971. mi je umro otac) a sada imam 72 godine pune.
Pretpostavio sam da će biti dovoljno azota u 200 kg/kj 20 20 0, a to se potvrdilo kad sam radio N-min analizu koja je rekla da ne treba prihrana.da li si izostavio prihranu ili ne prehranjivate
taj passion treba izbegavat.vec 3 4 godine kosim ga usluzmno jos nisam doziveo da se neko proslavio s njim a cena mu je dost velikaReko da se utesim da smo malo ulozili manje poznjeli
Trazio sam Avenue i kaze iz zadruge gde uzimamo to je stara sorta nema sta znam ima Anapura ili kako se kaze, i na kraju tata izabrao SY passion.
Vise srece sledece godine![]()
ukom vremenu to jest kada si bacio kan. tako radiš po preporuci ili iz sopstvenog tskustvaAvenue danas ovrsen sa 3.85h prosek 9100kg/ha, predusev kukuruz. Setva oko 15og oktobra, predsetveno 230kg 15ice, 330kg kana odjedanput, i oprskana od trave. Prezadovoljan al me ne vadi, cujem cena mozda bice 22...
Prošle godine kod mene rodio preko 10t/ha.taj passion treba izbegavat.vec 3 4 godine kosim ga usluzmno jos nisam doziveo da se neko proslavio s njim a cena mu je dost velika
Tako radim iz razloga sto mi muka dva puta da nailazim na njivu. Otprilike baceno negde pocetkom aprilaukom vremenu to jest kada si bacio kan. tako radiš po preporuci ili iz sopstvenog tskustva
Ispravka avenu će biti opet najbolji.Vlado džaba ti pišem ali napisaću, 150kg 6-24-12 ujesen, 100kg uree po kj jedna prihrana pošto po analizi nije trebalo više čak i manje negde i dve zaštite fungicidne (promašaj ove godine ali no), bez zaštite od korova.
Inače danas završio sa avenu i prosek oko 4000-4100kg po kj i kod mojih koperanata isto, hektolitar od 78,9-81,8.
Danas skinuo i 5,7 kj apilka na oko lep, lepa slama, lepo zrno, hektolitar 82 ali 3400kg po kj, jednostavno nema ga u klasu, vrhovi abortirali.Još pre 20-ak dana sam rekao da će apilko opet pobediti u odnosu na kasnije sorte, imam i askone koja lepo izgleda ali mislim da će se i ona upuvati ali no.