Pšenica 2025-2026

IMG-20251231-092414055-HDR.jpg
Није ни Олт ни Имт...Ал кошта у три лепе на овој слици сви су били стручњаци.Имам Земљу поред био сам ту...

Poslednja izmena:
IMG-20251231-092414055-HDR.jpg
Није ни Олт ни Имт...Ал кошта у три лепе на овој слици сви су били стручњаци.Имам Земљу поред био сам ту...
Ne znam sta je ovde slucaj ali sam gledao da tako seju psenicu a onda u ove medju redove ide sirokoredna kultura koja se seje u odredjeno vreme pre zetve i kombajn skida posle psenicu na odredjenu visinu bez problema. Tockovi kombajna gaze po strnjici, psenica cuva vlagu prolecnoj kulturi svojom senkom, pleva koja se razbaca prilikom zetve sprecava nicanje korova u nekoj meri... Nije lako raditi ali moze, gledao sam to ima mozda pola godine ne secam se svega ali me prvo na to podsetilo ovo...

Ne znam dali ste primetili ali kod nas zadnjih godina ne može da rodi kako valja ni normalno posejana pšenica sa punom agrotehnikom?
Ako ovo sa slike i jeste zbog toga što @milan11 kaže, po meni teški promašaj. Sklop pšenice je već toliko osakaćen da nikakva postrna ili kako se već setva zove, to ne može nadoknaditi a kamoli sebe isplatiti (uloženo u setvu br2) a zaradu da i ne spominjem...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Милане овде је неко зајебао ствар и крај приче.Знам атар ко шта како ради написао би да је у питању нека иновација.Ослањање на екран је овде подбацио само да је неко једном изашао из трактора да преконтролише сејачицу не би било проблема.Ко зна колико ха су посејали овако...немам ништа против нових технологија али контроле мора бити.

Nema tu sreće sa dva useva za ovu našu klimu bez padavina. Mi smo probali, na pola parcele,rasipačem bacili seme pred kišu, nikla lepo, kosili visoko pšenicu da je ne bi uhvatili, ovršili soju nešto kasno, početak novembra, prinos nešto preko 550kg/kj, stim da godina nije bila neka, pa je prinos i bio ok, ali zato dogodine kukuruza na tom delu parcele dubioza. Mislim da je prinos bio duplo manji, nego li na drugom delu parcele gde nije bila postrna soja.
Ovaj nacin na snimku je bolji zbog vise svetlosti, i bolje napreduje usev, nego sto smo mi probali, ali opet, sa ovim padavinama kod nas, nije vredno...

Ovo na snimku pola soja pola žito odprilike kad gledaš... Nit jedno nit drugo. A kao da ima nešto na hederu što gura soju ispod ds je ne iseče...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ja se razmisljam da posejem faceliju nakon skidanja jecma pa me interesuje sta od herbicida za zita nema rezidue kao tipa metmark/tezis a da skida bar osnovne sirokolisne

Samo sa facelijom neces nista uraditi.
Mora i neka leguminoza da se mesa da dobijes azot.
Grahoricu,grasak ili belu lupinu.

Nazad
Vrh