Tonchi
Član
Posijana pšenica, rokova ima različitih od 18.10. pa do 7.11. Sijano sve na podrivano pa tanjurano kukuruzište i suncokretište. Najvećim dijelom SY Passion i neki mikro pokus KWS Basmati i Peplum, te nešto malo Obiwana.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel neko sejao Monviso, kakva su iskustva?
Eto sad, u opisu stoji da su proteini od 12,5 do 14,5 Prilikom odabira sorti najbolje se raspitat a ne citat sta proizvodjac napisanisam sejao al sam skidao letos jednom usluzno.na istoj njivi od 7j pola obiwan pola mnoviso.obiwan bolji 600kila po jutru i protein 13 a monvisoi bio ispod 11.monviso na oko lepsi i vise slame al necuri bas
Reklama je cudo!...Eto sad, u opisu stoji da su proteini od 12,5 do 14,5 Prilikom odabira sorti najbolje se raspitat a ne citat sta proizvodjac napisa
Da sam pre ovo znao ne bi je ni u snu odabrao da sejem.
Sta sve utice na visinu proteina?
Da, to u Vojvodini već par godina..U ostalim delovima zemlje kao i u RS, tek se najavljuje..Kod nas firma otkupljuje i sortira u celijama po proteinima, i na berzi se prodaje po proteinima, nista novo.
Možeš da ostaviš pa da prodaješ od kuće, na otkupnom mestu ti neće primiti takvu mešavinu.Ja sam 2 jutra sejao pšenicu na ječam pa po celoj njivi ima samoniklog ječma. Šta raditi? Da li ostaviti ili uzorati?
posle svih operacija koje si naveo na toj njivi bas me cudi sto nije bilo samonikle pseniceProsle godine sam sejao pivski jecam posle psenice i nije bilo ni jednog jedinog zrna primese, ali je odmah posle zetve psenice potanjirano kratkom, a nakon toga oprskano totalom. Posle je predjeno jednom gruberom i zavrsno sa polugerminatorom.
Ni jedno zrno os jecma nije niklo. Bitno je i kako kosite psenicu. Ako kosite psenicu tako da pratite rastur na sitima, bez obzira na brzinu kretanja, i ako kosite nisko kao soju, onda nema bojazni od rastura. Ako dignete kosu na 15 cm i ne gledate na rastur naravno da ce biti rastur veci od dozvoljenog. Da prospete 2 % na rod od 7-8 t/ha vam je 150 kg/ha. Zamislite kako to nikne. Kad se drzite rastura do 0,5 % onda je procenat samorasta manji.