Pšenica 2025-2026

Kod nas DPS Klas drugu godinu za redom plaća po proteinu

Preko 14% % protena ide u ekstr klasu cena ove godine 23, 5 din
13-14% proteina I klasa cena 22 din
12-13 proteina II klasa 21,5 din
11-12% proteina III klasa 21 din
Ispod 11% proteina - stočna 20 din
Mislim da su te cene bile odmah posle žetve
Prošle godine bila katastrofa većina otišla u stočnu slab protein ,mada je hektolital bio preko 80
Ove godine je već bilo dosta kvlitetnijih pšenica

Sam protein nije dovoljan pokazatelj kvaliteta psenice. Dajte joj azota iz nekoliko puta i odose proteini uvis. Bez dosta azota nema proteina.

Spajki u pravu si. Ja sam to na dosta strana čuo. I generalno ću sledeće godine probati da uradim tri prihrane. Zadnja će biti u momentu pred klasanje. Neka ima azota pa da vidim šta će uraditi.

Kupio seme za ovu jesen KWS Rhum sa YQ po ceni od 80 dinara, dakle 4:1.
U prodavnicui mi još čestitali, kažu da ima još malo sa YQ i gotovo, on se više ne uvozi. Ja još ispade srećnik jer sam platio četiri puta skuplje nego što je moja pšenica ove godine predata. Bem te živote. :zli:

Kavo čujenje, sakrio pod nastrešnicu i prekrio sa nekom starom babinom ponjavom, tolika vrednost...Da imam nekog šargu, vezao bih i njega pored šupe.

Da li je neko imao prinos 6t/kj i solidam protein ove godine koja psenica? Uzecu frenetik naravno domaca radinost ali ubacio bih jos nesto, mozda artek ali nemam iskustva sa njom, mozda apilko?

Da li je neko imao prinos 6t/kj i solidam protein ove godine koja psenica? Uzecu frenetik naravno domaca radinost ali ubacio bih jos nesto, mozda artek ali nemam iskustva sa njom, mozda apilko?
ja sam se ove godine uverio kod trojice gde sam ja skidao da visokorodne psenice mogu imat dobar proetin.konkretno sofru sam svedocio 65m po jutru i protein preko 14.do ove godine nisam nikad video svojim ocima da iko ima kod nje protein veci od 12.znalo je i pre curit sofru 60 62m al zato protein bude 10 10.5 tojest zadnja klasa

Još se dvoumim za pšenicu da li kupiti ili sejati svoju :confused: Ječam ću da kupim ali za pšenicu ne znam šta da radim, ove godine sam sa kupljenom imao dobar prinos i bila je čista a prethodnih godina se dešavalo da imam lošiji prinos nego sam mojom i da ima ovsa po kupljenoj.

Još se dvoumim za pšenicu da li kupiti ili sejati svoju :confused: Ječam ću da kupim ali za pšenicu ne znam šta da radim, ove godine sam sa kupljenom imao dobar prinos i bila je čista a prethodnih godina se dešavalo da imam lošiji prinos nego sam mojom i da ima ovsa po kupljenoj.
Pismo ili glava i rešen problem.

Deo semenska deo tavanuša lapo/lapo.Isključivo LG sortiment, Anapurna, Avenue i možda još Astrolabe za probu.

Jel moze da se spremi suncokretiste tanjiracom, a ostale stabljike 1+ metar visine?
Probao danas i povalim sve stapove ali ne isecka ih. Tanjiraca 28 diskova vuceca.
Koji polozaj tanjirace? Probao sam i ukosenu i skroz do kraja ukosenu ali mi ostaju od gore stapovi. I jedan i dva prohoda.

Pa vecina tvojih komsija 2 puta istanjira suncokretista i tako seje ,zar ne? Poneko vuce tabanalo pa zatim tanjira ali vecina parcela se na ovaj nacin spremi

Nazad
Vrh