Pšenica 2025-2026

Zato pitam koji polozaj tanjirace prvi put koji polozaj drugi put, kako sta, jer ovo sto sam danas probao nije ok.
Tanjirati u pravcu vrsidbe? Ili ici malo na koso ne u pravcu redova.
Da tanjiram pa orem bi bilo ok ali bi da izbegnem oranje za psenicu ako moze.

Jel moze da se spremi suncokretiste tanjiracom, a ostale stabljike 1+ metar visine?
Probao danas i povalim sve stapove ali ne isecka ih. Tanjiraca 28 diskova vuceca.
Koji polozaj tanjirace? Probao sam i ukosenu i skroz do kraja ukosenu ali mi ostaju od gore stapovi. I jedan i dva prohoda.
Ja sam prešao tarupom, dosta je bolje ali najbolje odradi secko.

Valja li kretati sa tanjiranjem prvi prohod kukuruz predusev, ili da cekamo neku dobru kisu da bi tanjiraca radila kako treba?

Imam u ponudi Avenue seme nije tretirano insekticidom po 72 din, da li uzimati ?
Kažu da ne mogu tretirano da nabave

Ja bez insekticida ne bi uzeo samo jedno jutro za seme Apilko bez insekticida bio je haos odbacio sam tu sortu bez veze zbog moje gluposti

Planiram jednu njivu na strnjište da posejem ječam. Tanjirano jednom, planiram jos jednom pred setvu.
Kakva su iskustva sa bauljarem i ostalim insektima?
Kada i čime prskati?

Planiram jednu njivu na strnjište da posejem ječam. Tanjirano jednom, planiram jos jednom pred setvu.
Kakva su iskustva sa bauljarem i ostalim insektima?
Kada i čime prskati?
Problem je ako je komsija imao psenicu a nije obradjivao onda se pojavi bauljar, ovako ne ja vec godinama na nekim parcelama po 2 god psenica na psenicu ...

Prave derikože ovi semenari. Daj bože da ne uvedu i subvencije za đubrivbo, otiće sva mešana na 100 dinara.

setva ječma
20251002-162806.jpg
20251002-162813.jpg

Nazad
Vrh