Pšenica 2024-2025

Pisejano nekih 10%vise od deklarisanog i opet tuga... A sad dal je preduboka, ne bih znao, nisam bio na njivi u tom trenutku. Da li moze biti do manje azota u zemlji? Ove godine se definitivno planira analazia. Nema vise bacanja u prazno.

Deklarisano je opet skuplje po 1kj od tavanuse i uz povrat od 17k, tako da se ostavlja svoje a i selektiranje deklarisanog nije bas na nivou ...
Kako skuplje, daju 250 kg po hektaru, to je po nekih 60 din za kg izadje 15000 din, ako je 70 din kg semenskog izadje 17500 din semenska. Vrate ti 17 000.
Plus tvojih 150 kg prodas opet dobijes 3000 din.
Ne vidim kako mozes biti u minusu.
O kvalitetu je druga prica, znam da zna da izbaci vise tavanusa nekad nego kupovno.

Mi danas ladimo onu stvar kući ispod klime. Ne prija ova vrućina zmajčeku a kamoli nama.
Sutra krećemo ranom zorom.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

@foodmood Si mu ugradio mercedesa ?.
Inace sutra jos toplije ,ludo vreme skroz ....Ja sam danas vrsio deo sa seckom i zadnja 3 hektara iskljucio je,ostalo sutra jos malo da zavrsim ,ostavio sam slamu nekom iz sela.Razlika u temperaturi motora +-5c ,tj sa seckom 75-77c ,bez secka 70-72 c ,brijem do zemlje jer ima polegle,prva sa malo varijatora non stop.
I to je pitanje dal bi i bilo tih 5c topliji motor ,nije opterecen on nzm koliko vise jer secku ne oseti skoro ,nego sto secka pravi ogromnu prasinu i hladnjak je prljaviji ujutru kad ga izduvavam,to njemu dize temperaturu malo ,kad bi hladnjak bio cist kao i bez secke ja nzm jel bi bilo max par C razlike u temperaturi motora.

@Arkadije na žalost nije mercedes.
105tak isti kao što je bio. Nije bilo vremena za prepravke, predugo bi trajalo. Uzeo sam u perlezu remontovan perkins, odradio 3 sezone posle remonta i zamenjen mečkom.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Danas odnesem na mlin uzorak psenice. Hektolitar 82.1 protein 14.1 vlaga 7.4. ponuda 0.36 KM/kg. Ponuda tanka tako da ostaje pod sjenikom ceka bolje vrijeme.

Kad smo kod secke.. Ako neko zna gde mogu naci neku polovnu da odgovara na Zmaj 135 nek javi.. Ove godine slame u 3 lepe, bice zajebavanja sa zaoravanjem otkosa.. Verovatno cu da predjem vocarskim tarupom tamo gde su bile bolje psenice, tj vise mase. Kao sto rekoh mase ima ali prinosi i nisu nesto kako sam se ponadao, za sad neki prosek oko 6.5 t/h a ostale su mi losije njive tako da ce najverovatnije jos da padne..

@sinisa1979 Da,uzeta secka dole u Srbiji kod onog sto je Matic rekao,bese Kaonik mesto ,od nekog New Hollanda je bila secka,skracena da odg na 4 slamotresa za zmaja,balansirana u Vector Becej,novi lezajevi i to je to.
Nema tu veze cija je secka ,samo da su klateci nozevi,i obrtaji na oko 4 hiljade i nema tu razlike koja bolje secka,jel to John Deer,Case,Class ili Zmaj kombajn.Secka mora da svira kad radi na punim obrtajima ,ljudi jako grese kad je stave na oko 2 hiljade obrtaja pa pored toga sto je teze motoru, ni ne secka nego samo manje vise razbaca slamu ,ona kad radi dobro mora odma iza kombajna dok vrsi u njivi sva slama da propadne izmedju strnjike na zemlji ,nema sta da stoji gore slama,to odma znaci da ne secka sitno dovoljno.A i kad su dovoljni obrtaji slamu razbaca bez ikakvih problema na sirinu hedera,a ne samo iza repa kombajna,pa plus gomila pleve sto ispadne iza sita ,sve to na jednom mestu i posle u tanjiranju svaki prohod kombajna se prepozna.
@milan11 Napravi sam,bezi sto dalje od secki sa fiksnim nozevima,sigurno ovaj u Kaonik-u ima jos secki na stanju,skrati na tvoju meru za kombajn,balansiraj ,nema tu previse posla,malo ojacas rep kombajna ,remenice neki strugar nek ti odradi i to je to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh