Pšenica 2024-2025

Aha ovo je znaci los prinos ili prosecan

Послато са 23090RA98G помоћу Тапатока

To uopste nije pametno pisati ko sta koliko,zato smo i dosli dotle da nas svi ......

Ne naravno,ja to nisam ni napisao... Drzava odredjuje cenu nebitno je ko sta pise o prinosima.... Nego kazem vecina se zali u rano prolece da je sve lose a posle wow od jednom prinos za ponos ..

Ne naravno,ja to nisam ni napisao... Drzava odredjuje cenu nebitno je ko sta pise o prinosima.... Nego kazem vecina se zali u rano prolece da je sve lose a posle wow od jednom prinos za ponos ..

Tajkuni finansiraju vlast, za kampanju i ostale troskove. Za uzvrat dobiju odrsene ruke da klepe koliko hoce u vreme zetve....

Danas proveravo vlagu
Sorta Basilo
IMG-20250621-122741.jpg

Mad mi je na drugom uređaju pokazalo da je vlaga 16.4 a Hektolitar 79.8

Marko sad se krece od losijih, najbolje tek dolazi.
Prvi koji kose uvek drze rekord dok ne zakose ostali :D A sto se tice cene i pisanja na forumu smesno je to i komentarisati. Svi znamo da se kod nas cena formira po principu mafije i kartela. Jedino sto moze da nas spasi jeste enormno veca cena izvan zemlje pa ne mogu bas toliko da budu bezobrazni. Mada i to mogu, zabrane izvoz, nacionalna bezbednost itd. Ne znam dal ce uvodjenje carina Ukrajini da pomeri malo cenu? To je vec trebalo da se desi? Odoh u off...
Druga stvar, sto se mene tice, savest mi je uvek cista za prinos. Nema sta ja koga da lazem. Ove godine sam vratio setvu u rok 5-20 oktobar, i tako ce i ostati ako budu dozvoljavali uslovi. Znam da avenue koju sam sejao u novembru nece imati ovaj prinos, to se vidi okom. Psenica se fantasticno izbokorila, u jednom trenutku vegetacije me uplasila zutim tufnama po zastavicaru i umalo se pokajao sto nisam radio fungicid sa travom, sacekao sam sa tretmanom do cvetanja zbog fuzarijuma i ipak je ispalo dobro. Prinos od 9.6t/ha je moj licni rekord, bacio sam vise djubriva nego inace, predusev soja je ocigledno imala dobar efekat, azota je bilo do kasnije prihrane... Kontam sledeca godina ce me uproseciti :)

Poslednja izmena:
I kod mene je predusev bila soja i to samo predjena 2 puta spremacem.ja ipak kazem dobar raspored padavina i za setvu i za prihrane i nalivanje,sve drugo su nijanse.

Nazad
Vrh