Pšenica 2024-2025

Kod nas psenice pocele da gore i da odbacuju bokor, ako sad od utorka ne padne kisa bice belaja. Od prosle kise nismo dobili ni 5 litra sve ukupno

Koliko treba sati pre kise za fungicid ?.
Edit; Sad sam gledao za Duet Turbo npr ,oko 1 sat ,tj do susenja fungicida na listu manje vise ....nisam nasao nigde direktno za taj fungicid,nego sam trazio po a.m koje on ima,pa sad valjda je to ,to.

Poslednja izmena:
Asterion i Askona još nisu izbacile sav klas, verovatno za 2-3 dana, a onda kreće i cvetanje i prskanje, samo što se pojavila lema u manjoj količini, e sad, da li će se izdržati pa sve za par dana tretirati ili će morati dva puta, prvo protiv leme a onda fuzarioze? Mada ako krene kiša, lema će se sprati, bar tako neki govore.

postavio prije 10dana u pšenici jedan pravokutnik od pvc cijevi, danas došao da izbrojim ponovno, 16% manje biljaka.....krenulo odbacivanje i da 'jede' sama sebe...ak padne ova najavljena količina kiše ovaj tj to će biti 12,05 za pšenicu....dosta su se pšenice prorijedile po ataru, posebno u gornjem dijelu i kod nas u ataru će biti mislim dosta bolesti klasa pošto su jako nejednake pšenice i ječmovi pa se zaštita neće moći odraditi kvalitetno..ja na gruberiranom dijelu imam pšenicu koja izbacila klas, cca trećina, samo što ne cvjeta, a ima dijelova i krugova di će tek zastavicu izbaciti -_-

Nazad
Vrh