Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
[mention]sale ratar [/mention]
Lici na zutu rdju, nisam analizirao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odradjen prvi tretman sekator falkon fastak, tamo gde sam odradio pre dve nedelje cikocel i sekator korova nema porast psenice je zaustavljen tu sam odradio samo falkon i fastak.
Matora lema leti ima je dosta, psenice u ataru izgledaju jako lepo ne samo moja skoro sve pa cak su malo popunile njive i one koje su misevi zbrisali a nije ni jednom trovano. Kad se udje u njivu i malo razgrne psenica vidi se da podgoreva od suse.
Imam utisak da ako ovako nastavi da ce poraniti cvetanje i sama zetva, cvetanje oko 20 aprila sto po meni nije normalno al aj videcemo.

Danas obilazio psenicu i vidim ima u tragovima pomalo zutilo u donjim listovima onako u trakama sta da radim da li da prskam spdemio sam pylon plus husar star lambadu ili je rano od cega li je to zutilo

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Dobila ujesen 3x16 300kg po h i sad 300kg an do hrane nije ali ima i pri vrhu malo ovde onde

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Maticu sta je u prksalici ako nije tajna, sem vode naravno :D p.s. bas mi je strava te zastavice kad vidim na traktorima, gde to nabavite?

1000000985.jpg

Zastavice su kupljene kod pirindžarske braće.

Danas sam prisustvova jednom zanimljivom predavanju.
Tema:
"Dali treba sada pšenicu prskati insekticidom i zašto ne".

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Болест, суша, или сортне особине? Обе први пут сејем, а претходних година је спомињан њихов изглед у ово време. На осталим код мене нема ничега.

Софру

zB0gRAV.jpeg

PQwokOE.jpeg

cN7NGGc.jpeg

Апилко

ZCh4SfN.jpeg

AO2en0W.jpeg

ekFKwVH.jpeg

Hu5YXgD.jpeg

Za sofru mogu reći da je sortna osobina, sijem ju nekoliko godina i uvijek tako izbaci to žutilo na vrhovima. Iako radim dva a nekad i tri tretmana fungicidom..

susa+mraz+ko je prskao fungicidom pa stres

sve se skupilo

kod nas je zviznuo mraz -4 pre nedelju dana,mislim da sada pokazuje to

Deltametrin a.m bolji izbor od npr Lambde Cihalotrin ?.
@caco Sta su rekli na predavanju u vezi insekticida ?.
Ukratko,
preventivnim prskanjem insekticidom sada kada nema potrebe tj nema napada, se otvaraju vrata za kasniji napad vaši i kojekakvih drugih štetočina. Pošto se sada pobiju svi korisni insekti kao što su na primer larve bubamare, kasnije odrasle jedinke i još mnogi drugi insekti (predatore među insektima), koji se kasnije hrane tim vašima i tako drže situaciju pod kontrolom....
Pi meni ima smisla....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Prve kolonije vasiju su vec bile prisutne pre desetak dana, ali ne u velikoj meri. Svakako da je zadnji mraz redukovao brojnost insekata, stanje kod mene je da ima ponegde viroze, samo na uvratinama, ali vrlo vrlo zanemarljivo i ni blizu kao prosle godine. Proizvodnju spram brojnosti bubamara ne bih vodio na taj način, veoma je velik rizik.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh