Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Имате и плави бродисан. Ја сам у комбајн набацао две кутије црвеног бродисана оне кесице, задњих пар дана пацова и мишева по дворишту катастрофа. Пацови ошамућени јазавичари их само тамане, још имам две младе кујице таман им добро дошли за тренинг.

Cujem juče da uz brodisan pri farbanju dodaju jos zejtin i secer u prahu

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Ја додајем ванилин шећер уз неки црвени отров за глодаре, чини ми се да га боље тарупирају. Тај отров ми донео био човек који је радио у дератизационом нека опасна стварчица крваво црвену боју има није као бродисан,а мишеви се изврћу од њега као и од цинкосана.

Немаш нигде у околини. Јуче свратио у "Витамикс" у Црепаји, питам за "цинкосан", газда ми каже да сачекам да окрене произвођача. Окрене он, разговара са неком женом из комерцијале, и она му каже да раде у три смене, али да не могу да подмире тражњу, да су претходни дан сав лагер натоварили "Агросава" и "Агромаркет" и да они даље дистрибуирају. Газда одмах почео да шаље мејлове њима, да му испоруче две-три тоне, али данас нисам успео да добијем апотеку и чујем да ли имају повратну информацију. Исту ту причу, да "цинкосан" купују велетрговци и да нешто не долази до малопродаје, чуо сам данас и од Драгане Цукић из "Агроса" из Баранде. И они су кратких рукава од прошле недеље.

Је ли, а како ти се зове та шпеција коју си замешавао у жито, да тиме трујеш?
Немаш нигде у околини. Јуче свратио у "Витамикс" у Црепаји, питам за "цинкосан", газда ми каже да сачекам да окрене произвођача. Окрене он, разговара са неком женом из комерцијале, и она му каже да раде у три смене, али да не могу да подмире тражњу, да су претходни дан сав лагер натоварили "Агросава" и "Агромаркет" и да они даље дистрибуирају. Газда одмах почео да шаље мејлове њима, да му испоруче две-три тоне, али данас нисам успео да добијем апотеку и чујем да ли имају повратну информацију. Исту ту причу, да "цинкосан" купују велетрговци и да нешто не долази до малопродаје, чуо сам данас и од Драгане Цукић из "Агроса" из Баранде. И они су кратких рукава од прошле недеље.

Је ли, а како ти се зове та шпеција коју си замешавао у жито, да тиме трујеш?
Brodosan. Dve litre na nekih 100 kg zita...
Da li je zabranjen ili ne ali moram da spasavam psenicu, nista ne bi ostalo. Taj cink nema nigde, i cene su bolesne 550 din kg...
Ovako me izadje 60 din kg sa svojom psenicom...

Našao sam samo pakovanje od 100ml, uzeo 3 bočice po 440 dinara, što je taman za nekih 15kg otrova. Ja sam čuo da neko dodaje kesicu vanilin šećera na 5 kg.
Ma jesce ga oni i ovako, kad im pored rupe a nema posejanog zita jer su sve popasli okolo par metara. Ovaj sto ja uzimam od njega kaze da od cinka crknu za pola sata, a od ovog ta dva dana. Nesto sam uradio pre par dana ostatak idem sutra, nego nisam siguran da li da idem da ponovim za nedelju dve.....???

@zorge
2.5dl ulja i mislim da su rekli 250-300gr secera ali secer prvo izmesaju sa psenicom pa onda dodaju brodisan i ulje da ne bi bilo grudvica

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Бродисан течни се лепи и фарба за све. Пазите на контакт са рукама. Носим два пара рукавица за сваки случај ако пробије.

Сира? Ког сира? Меки бели или типа качкаваља? Или мора мешно - "кватро формађи"?

Е то сам 'тео да питам - кукуруз. Значи, иде и то добро за тај посао?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh