Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je kad sve saberes oduzmes koliko imas psenice posejane 10kg po hektaru.. Negde ide i 20 negde 1

Danas 4-ti put trovao miševe na 15-ak jutara. Sreća pa sam prvu turu na vrijeme krenio, da nisam obrstili bi žito samo tako. Na ostalim njivama uz kuće mačke rade svoj posao. Ne znam šta čekaju pojedinci koji nisu ni počeli trovat? Dosta njih će se iznenadit kad dođe na njive.

ku-a1.jpg

groblje2.jpg

Sa cim trujete miseve po psenici? Ovde kod nas nema tog cinka....ceka se kao bice.
Ja uzeo jednu litru nesto crveno zamesao 40 kg sa litrom i uradio nekih 3,5 kj...
Treba mi jos ali gde naci.
Hteo sam da pitam radi li nesto to crveno sto se zamaze psenica, verujem da je ono sa cinkom bolje...

Sa cim trujete miseve po psenici? Ovde kod nas nema tog cinka....ceka se kao bice.
Ja uzeo jednu litru nesto crveno zamesao 40 kg sa litrom i uradio nekih 3,5 kj...
Hteo sam da pitam radi li nesto to crveno sto se zamaze psenica, verujem da je ono sa cinkom bolje...
Ja sam prosle nedelje u pancevu uzeo 100 kg cinkosana za 36500 dinara trbalo je da se naruci jer nisu ni oni imali na stanju.Jel zna neko kolko je kostalo prosle godine cinkosan.

Ja skoro platio 10kg oko 2100 din. Poslednje dzakce.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ja ću ovu turu sa Cinkosanom, a sledeće trovanje ću kupiti tečni Brodisan pa pomešati sa žitom. A cinkosan kupujem gde nađem a teško se nalazi i digli su cene.

имам ја ако неком треба 2 флаше напуњене од две литре остало ми од прошле године

Poslednja izmena:
Radi. Presli smo 2 puta psenicu sa tim. Potrebno je oko 5 dana da pocne da deluje, od kad pojedu.

Немаш нигде у околини. Јуче свратио у "Витамикс" у Црепаји, питам за "цинкосан", газда ми каже да сачекам да окрене произвођача. Окрене он, разговара са неком женом из комерцијале, и она му каже да раде у три смене, али да не могу да подмире тражњу, да су претходни дан сав лагер натоварили "Агросава" и "Агромаркет" и да они даље дистрибуирају. Газда одмах почео да шаље мејлове њима, да му испоруче две-три тоне, али данас нисам успео да добијем апотеку и чујем да ли имају повратну информацију. Исту ту причу, да "цинкосан" купују велетрговци и да нешто не долази до малопродаје, чуо сам данас и од Драгане Цукић из "Агроса" из Баранде. И они су кратких рукава од прошле недеље.

Је ли, а како ти се зове та шпеција коју си замешавао у жито, да тиме трујеш?

Meni u jednoj apoteci rekoše da je taj Brodisan zabranjen za upotrebu. Inače bi sutra trebalo da mi stigne 20kg cinkosana pa da nastavim da trujem.

Cujem juče da uz brodisan pri farbanju dodaju jos zejtin i secer u prahu

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh