Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sejao danas tj noćas od 01h do 07h jutros, islo je lepo. Videcemo kako ce ispasti na kraju. Ona sa pocetka moje setve od kraja oktobra i pocetka novembra je lepa

Ne znam za dalje ali bar ovde oko mene svi se mrštili na novu sjetvu,najavljivali rapidno smanjenje površina s početka jeseni.....danas se njive zelene ni malo manje nego prošle godine

Ako niste do sada obilazili svoje njive na kojima je pšenica, ječam, detelina itd krajnje je vreme da to učinite. Vrlo neprijatno ćete se iznenaditi kada vidite da je u toku invazija miševa neviđenih razmera. Mika, Zdravko i ja smo počeli da trujemo miševe cinkosanom kao i ranijih godina ali smo videli da je potrošnja otrova ogromna i tu nam u pomoć priskače drugar sa dozatorom za otrov koji je sam konstruisao. Kako je to sve izgledalo, kako funkcioniše dozator, pogledajte u videu...Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Tu treba balon od 5 litara da moze da se nasrafi,desi se da na duz od 400m ode vise od pola balona cinskosana ....a ne hvatam ni ja nesto siroko,po par metara u svaku stranu.

Ne znam za dalje ali bar ovde oko mene svi se mrštili na novu sjetvu,najavljivali rapidno smanjenje površina s početka jeseni.....danas se njive zelene ni malo manje nego prošle godine
kod nas se bome vidi razlika, i to drastičan pad ozimih kultura, pšenice i ječma....ovako zasad bar 40% manje površina pod ječmom/pšenicom

Jel prskao neko psenicu sad u jesen protiv divljeg ovasa?Imam na nekih 3kj gde mi je predusev uljana repica, pocetkom septembra sam isao totalom pa posle pripremio za setvu psenice i kad sam posejao psenicu 20.10 cim je nikla eto i divljeg ovasa::lose::

Ја се спремам на пролеће да идем са хербицидом против те гамади. Почела и она полако да осваја њиве.

Bio danas u obilazak da vidim kako je stanje sa miševima.Ima po neka rupa,nije strašno.
Lg Ascona setva 13.oktobar.
20db1171e26a2b2fb6bf167f58f0e3f0.jpg
81c0a892ddeb8e78bd5c6136c5521398.jpg
20789ad2e2b9c3abf05358c46d43d7f6.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Da vidiš kod nas tek ak imaš obje komšije koji su ostavili neobrađenu strnjiku preko ljeta, obrste 1ha za dan
Voziš se autom cestom, malo pa malo vidiš kako prelaze cestu po noći

Moju nisu dirali miševi do pre nekoliko dana, komšija uzorao detelinu a moje žito najbliže... oko 3kj su mi ošišali do zemlje.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

U petak i subotu sam IPAK zavrsio psenicu. Nisam hteo. Ali sam malo pricao i na kraju prihvatio savet Darko Dran i sa mojim malim traktorom i malom tanjiracom sredio njivu. Prvo 3x prohod tanjiracom pa bacio seme ciklonom i na kraju opet tanjiraca. Pa sad kako joj bude. Jedino sto je trebalo a to cu svake god da radim da prvo prodjem tarupom i sve usitnim pa onda ili tanjiraca ili plug. Inace sam bacio semensku psenicu KWS Marvel. Seme je jako krupno i lepo zasticeno. Neka bude kako bude. Da smo mi svi zivi i zdravi a posla ima ko hoce.

Danas počeo da hranim miševe na jednoj parceli od 60 ari prešao sam pola i potrošio 5kg cinkosana, pšenicu nisu dirali dok su jeli komšijsku detelinu pa kad su nju pojeli prešli kod mene. Miševi na nekim mestima pored skladova bukvalno iskaču ispred mene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh