Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma i ja tako radim. Jos ima 15 kanti koje napunim dok on seje. I kad stane napunim je za minut dva ne mora ni da izlazi iz traktora. To nije problem. Nego mi juce zapale neke vrece sa malim otvorom u koji moze da udje samo kanta od 3 litre. A mora da se vrate vrece pa nisam smeo da ih secem.Ja i otac smo jupolkama, privezem sejalicu prikolici, imam stepenicu, sa dvije jupolke, dok jednu zagrabi ja drugu sipam, 200-250 kg ne znam jel 5 minuta traje.
Haha tek bi ze jezio da si te jupolke morao da punis manjom od 3 l u koju stane 2 kg zita.Gotova setva. Od ove godine u sejalicu sipamo direktno iz dzambo vrece, staje cela. Kad sam se samo setio kako je bilo prosle godine kada smo cerka i ja punili jupolkama najezio sam se.
Haha tek bi ze jezio da si te jupolke morao da punis manjom od 3 l u koju stane 2 kg zita.
Ko da ti neko da 60l nafte i supenu kasiku da sipas u rezervoar.
Половна џамбо врећа је 5е и то у стању као нова. Не би се зезао ради 5е,била би исјечена исте секунде.Tako je kod mene ove godine ispalo haha jer sam zabunom kolegi prodao sjeme u dzambo vreci s velikim otvorom (bez problema s kantom jupola grabis kroz gornji otvor) a meni ostala ova s malim otvorom a nisam ju htio rezati, al dobro kad naspem 250kg u sijacicu to imam skoro za 2ha pa dok posijem odmorim se do sljedeceg punjenja, jos kratke oranice a i vozim sporije dok sijem, 5-5,5 km/h
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sad imam taj 'luksuz' da ne moram vise zuriti i letiti dok traje sjetvaПоловна џамбо врећа је 5е и то у стању као нова. Не би се зезао ради 5е,била би исјечена исте секунде.
Prosle godine kupio nove jambo vrece , na oba kraja kobasice , 4 usice za kopcanje i na vreci pise 1200kgMa i ja tako radim. Jos ima 15 kanti koje napunim dok on seje. I kad stane napunim je za minut dva ne mora ni da izlazi iz traktora. To nije problem. Nego mi juce zapale neke vrece sa malim otvorom u koji moze da udje samo kanta od 3 litre. A mora da se vrate vrece pa nisam smeo da ih secem.
Popizdeo sam. Ljudi napravili te jambo vrece da ide brze, da se napuni jedan cas a ja se ebavam i sipam po 2 kile zita. Mislim nije mi problem posao nego bre to vredja inteligenciju. Da sam kod nekog radio za kes i da mi kaze to da radim okreno bi se i otiso kuci.
Mom ćaletu rekli 5000 vreća ako iseče. Ja isprva mislio zajebeancija (pošto mu neki kao ortak radi to, nebitno) još mu kažem kolko vreće koštaju on i dalje misli da nije zajebancija. Znam šta sigurno nija zejbancija. To da sam ja ovo radio ove godine i nikad više!!!Половна џамбо врећа је 5е и то у стању као нова. Не би се зезао ради 5е,била би исјечена исте секунде.
Za setvu sledece godine ostavis opet tvoje seme?Danas završena setva,Apilko,Avenu,Basmati po 25 kj,Sofru oko 5 kj.
Ni kj njihovog semena,koja se pokaže najbolje što se tiče poleganja,bolesti ostaje za dalje ostale 3 idu u rashod.
Od sledeće g jedna godina jedna sorta.
Sve zaštićeni Defenderom i Gaučom,
Oko 7-8 kj u oranom ostalo u tanjiranom.
Orano je uglavnom gde je oredusev pšenica.Đubrivo 100-120kg kako koja parcela NP 20-20.
Da li se varam ili si ti pominjao neko prihranjivanje u novembru? Cini mi se da su bile neke dve varijante, predsetveno bacanje vestaka ili u novembru ali ne nalazim sad post u temi..Ne moraš puniti pune džambo vreće, mislim zbog zapremine sejalice. Ja lično ne volim da je praznim do kraja.
Može da se razbaci UREA predsetveno 50 kg/kj ili čak i u decembru. Drugi deo 100kg/kj januar-februar. Eventualna korekcija u aprilu.Da li se varam ili si ti pominjao neko prihranjivanje u novembru? Cini mi se da su bile neke dve varijante, predsetveno bacanje vestaka ili u novembru ali ne nalazim sad post u temi..
Pitam jer sam dobar deo psenice posejao bez ikakvog djubriva jer iz PSS nisu mogli da povade uzorke zemlje na vreme pa razmisljam da li sad nekako kad dobijem rezultate na osnovu njih da dodam nesto odozgo ili ne...