Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pšenicu je imao dobar prinos samo ko je dao full agrotehniku i to ako je "ubo" momenat prskanja. Najčešći prinosi pšenice 3-3,5 tone po jutru. Soje u našem ataru bilo jako malo ove godine. U junu je izgledala da će dati 2,5 tone minimalno, posle kombajna rezultat 1.250 kg. Išlo je to i malo više, ali prosek oko 1,5 tone. Kukuruz i suncokret je sjebala oluja. Isto je sve obećavalo ali na kraju kukuruza od 2 tone do 5 tona po jutru. Brat je imao 33 jutra suncokreta prosek mu je 650 kila po jutru... Tako da šutamo se mi...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Odradjeno
dd3ce4fee67a053b74372d1edf8d7d41.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tanjiram i nadam se suvom vremenu da završim tanjiranje i setvu po suvom.
Svima želim da ih posluži vreme i da privedu kraju svoje poslove, a ne samo mene.

Ne vredi da diskutujemo kada je kod tebe norma u kilogramima, a kod mene u broju semena.

Možeš da budeš ciničan, a možeš nešto i da naučiš. Tvoj izbor. Rezultati vašeg ,,iskustva" su vidljivi po vašim prinosima. Nije doboljno biti ludo vredan i uporan.
Jel ti čovek lepo kaže da je probao? Jel misliš da od juče radi? Jel misliš da ne poznaje svoje zemljište?

Polako, videćemo tvoje prinose sledeće godine, pametnjakoviću!

Polako ljudi ajde da spustimo tenziju.Svi smo u problemu i znamo šta je problem.Sedim sinoć s drugarom i on mi kaže da nikada nije video manje traktora u ataru u ovo vreme .Pokušava da mi objasni da se poljoprivrednici nisu razdužili a da o novoj setvi još ne mogu da razmišljaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh