Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
20231018-121059.jpg

Slicno i soje i psenice,drzim se plodoreda koliko mogu.A pojma nemam kakve ce cene biti sledece godine odredjenog useva,kad bih to znao bio bih sad na svojoj jahti ,katamaran naravno,negde na karibima ili filipinima sa minimum desetak dobrih golih zenki sa mnom.
Inace dreams aside,psenica sejana u nedelju ima klicu tu i tamo,a naravno to nicanje se ne isusi,bice ocajno bez neke dobre kise uskoro ,ove od po 1-2 litre su vise stete napravile nego koristi.

Arkadije, puno je deset, brzo ćeš zanemoćati sokole moj. Ako nećeš deliti sa nam članovima, ima nas ipak mnogo, podeli bar sa moderatorima.

Mi danas posejali i povaljali... Zaboravio sam da slikam ali ekstra se uradilo... pocejano u prasinu.

Inace dok je tata sejao ja sam setao po njivi i trovao miseve dok sejalica ne predje preko tih rupa. Na 6 k.j 30 kg otrova je otislo.... i to samo na one uocljive misinjake... a zamislite tek koliko rupa nisam video...

Mi tek za 6 7 dana mislimo sijati (akk i tada) zbog viroze, doduse nema neke vlage za nicanje pa cekamo kisu. A miseva ima kak u prici

Trujte miševe, nemojte čekati da to neko drugi uradi. Možete sami napraviti mamke.

Danas kad sam orao za pšenicu , mnogo galebova čekaju svog miška u jednom momentu izleti hrčak iz rupe, onako poveći i krene bežati po oranju , galebovi odma skontali i desetak njih uzletelo na njega i samo lebde iznad njega nemaju mu.. da ga uhvate ja se odmah setih mog tasta koji je stavljao gasne tablete u te rupe od hrčkova da ih potamani , pa razmišljam dali bi to bilo efikasno za miševe :unsure:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh