Peet
Član
Sofru izmedju 130-135 kg/kj ove godineKoliko sijete Sofru po ha?Ja namjestio na 240 kg.Domace sjeme+Lamardor.
Prosle god. nesto vise, oko 140 kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sofru izmedju 130-135 kg/kj ove godineKoliko sijete Sofru po ha?Ja namjestio na 240 kg.Domace sjeme+Lamardor.
Širina sejalice pa izračunaj koliko ćeš imati prohoda po jutru. Ako ima naprimer pet prohoda znači 30 kila mora da iseje po jednom prohodu. Ako iseje manje povećaš mu dozu.Jel zna neko da mi kaze Imt sejalica na koliko da je namestim da mi seje oko 150kg/kj? Prvi put sejem sa imt
auf sita ne bih znao točno, al dobio sam uz taj trijer sita za zitarice i jedna za soju, a kasnije sam jos bio dao napraviti za grah (zeleni)@Pajdaš koja sita koristiš i koji motor ti pokreće? Imam sličan trijer pa da uporedim.
a meni je bitnije da dobijem jednoliko i krupnije zrno, da izbaci ona smežurana, malo manje to farbanje hahaI mi imamo sličan ovom selektor, trijer, i moraću ga opet osposobiti jer nisam zadovoljan kako nam je očistio i ofarbao seme čovek koji se s tim bavi.
@Pajdaš , iz kog dela uzimaš seme za tretiranje tj sejanje. Koliko se sećam čisto i čitavo zrno ispada na kraju tog cilindra ali i jedan otvor ranije. Ispravi me ako grešim.
Bez trovanja i duboke obrade se ne možeš ničemu nadati. Takva je situacija. Populacija miševa nije osetila valjak.Miševa u ataru kao nikad do sad. Prošla kratka tanjiraca danas a evo sad već rupa na sve strane, miševi spartaju ispred točkova samo tako. Valjak ih odma dočekiva.
Dorada Banat seme kws je katastrofa zrno duplo manje od našeg modern. A razlika se vidi kad rukom uzmeš seme izmešaš jedno i drugo ovo naše ofarba prste a ono samo isprlja.![]()
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Ja sejem na 191 mm.Probao tko ovdje sijati na razmak od 25cm?
Šta misliš kako oni ,,zanavljaju" to što su ti prodali ?I ja kupio nešto apilka semena (da zanovim) i isto sitnije dosta od mog ali no.
Prije dosta godina kolega posijao na 25 cm, greškom. Nije odčepio svaku drugu cijev nakon sjetve soje.Probao tko ovdje sijati na razmak od 25cm?
Ma imamo i uzoranog 40kj ista priča. Možda malo manje miševa ali ih opet ima dosta preživelih.Bez trovanja i duboke obrade se ne možeš ničemu nadati. Takva je situacija. Populacija miševa nije osetila valjak.