Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je puno oko 1.500 dinara po parceli ? Ako postoji verovatnoća da neko baci veštaka za 100e, a napravi štetu.

Štaće ti analize u kesi ? Ja ih koristim kada đubrim i sve se slaže preko dve decenije. Ne znam kakva đubriva koristiš. Kod mene se đubrenje odrazi na rezultate. Mnogo je uočljivo kada đubrim u ritu sa KCl-om.

@obi i ja imam istu kombinaciju i isti efekat kada prođem prvi prohod. Ali moram barem još dvared da bi izmrvio te štapove da se ne navataju na brani kada pređem preko posle sijanja pšenice.
Ja bacam od 250kg do 300kg mešanog 16.16.16 po lancu kako koje godine i uzmem oko 250-300kg Uree i to prskam preko lista 10kg na lanac u 4-5 puta na oko 7 do 8.5 lanaca kako koje godine i imaš glatko 6t po hektaru. Stim što dvaput u zrenju i kada puni rod prskam sa onim folijarnim đubretom 20.20.20 ili 10.25.15 po 4kg da mu dam kvalitet.
Ali zato dogodine ne bacam ništa od đubreta tamo gde je bilo žito osim ako ide kukuruz dodam malko. Malo sejem kukuruz uglavnom Pšenicu i Suncokret. Mali sam je proizvođač. :):):):)

Poslednja izmena:
@obi i ja imam istu kombinaciju i isti efekat kada prođem prvi prohod. Ali moram barem još dvared da bi izmrvio te štapove da se ne navataju na brani kada pređem preko posle sijanja pšenice.
Ja bacam od 250kg do 300kg mešanog 16.16.16 po lancu kako koje godine i uzmem oko 250-300kg Uree i to prskam preko lista 10kg na lanac u 4-5 puta na oko 7 do 8.5 lanaca kako koje godine i imaš glatko 6t po hektaru. Stim što dvaput u zrenju i kada puni rod prskam sa onim folijarnim đubretom 20.20.20 ili 10.25.15 po 4kg da mu dam kvalitet.
Ali zato dogodine ne bacam ništa od đubreta tamo gde je bilo žito osim ako ide kukuruz dodam malko. Malo sejem kukuruz uglavnom Pšenicu i Suncokret. Mali sam je proizvođač. :):):):)
Idem i ja još jedan prohod sa Leskovačkom sedmicom koja je otežana. I posle još jednom kad posejem pređem sa ispravljenim tanjirima jer sejem na rasipač. A što se tiče đubriva to radim po analizi, ove godine samo MAP. Nisam ni ja veliki proizvođač.🙂

Moze, mada mislim da je gauco jeftiniji. Ako i nije, pogodniji je za tretman semena.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Кад планирате да почнете сетву? Ја ћу за 2 3 дана. Мало ћу појачати семе у односу на прошлу годину - око 150 кг/кј.

Dok ne padne kiša ništa, trenutno prašina kao u sahari. A nadam se da će setva biti oko 25.10 mora jednom pasti neka kiša.

Ja tretiram seme samo protiv glavnice. Ako imaš problema sa gamadi zar nije bolje preći prskalicom po njivi sa nekim insekticidom?

Seme basmatija spremno, sve sopstveno ofarbano, yunta +slavol+ rootex + h85, setva će biti izgleda novembarska posle kiše. Djubrenje shodno trenutnoj prilici, 100kg 6:24:12 + 50kg ureje po kj
13e2fbac3e4fb3bf1837fa08388aac57.jpg
515b1bf8c39e9ff79bf9269c030de2eb.jpg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Pozdrav sa li ima da se nadje negde Lg Airbus semenski nema ga kod mene a bio sam gadovolhan njim ne bih Ingenio nije losa ali ovaj ima bolji hektolitar

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

те анализе земљишта код нас које се тобож као раде мож обесит мачку о реп анализе се раде спрам тренутног стања расположивог ђубрива по магацинима које треба да се ували и прода.Треба узети и урадити анализу тог ђубрета што нам уваљују и којег плаћамо ко да је позлаћено матер им хохштаплерску.Сад видим да и онај метузалем Маринковић ради анализу са сином и своја приватна два џипа сад су легална правна и "одговорна" фирма за мешетарење

Poslednja izmena:
те анализе земљишта код нас које се тобож као раде мож обесит мачку о реп анализе се раде спрам тренутног стања расположивог ђубрива по магацинима које треба да се ували и прода.Треба узети и урадити анализу тог ђубрета што нам уваљују и којег плаћамо ко да је позлаћено матер им хохштаплерску.Сад видим да и онај метузалем Маринковић ради анализу са сином и своја приватна два џипа сад су легална правна и "одговорна" фирма за мешетарење
A, ti baš imaš potrebu da lupetaš i vređaš ljude kojima nisi ni do članaka. Moram i tebe ignorisati jer ne mogu da čitam to što pišeš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh