Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SY Passion, izvinjavam se....
Sofru ove godine jednom prskan tezis + gaučo, jednom amistar plus + gaučo kada se pojavila rđa. I seme je bilo tretirano gaučom.....
Jesenas 150kg Np 5-30 i proletos 120kg uree, sve po kj .
Rezultat 4,6t/kj, tako da ga većinu sejem opet...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Od toliko Gaucha ti ces da riknes samo kad probas zrna u zubima slomiti prilikom testiranja da li je zreo ili jos nije! 😂
O brasnu iz te psenice da ne pricamo!

@Peet Eto probao sam par zrna pa tu sam. A kada nije bilo gauča nije bilo ni žita, "pojele" ga cikade bile 2022.....
A od silnih fungicida što neko prospe po pšenici, tu niko neće da rikne? A pri tom i sama pšenica delimično rikne....
@mixer87kac zaprašuje se preko obične spirale, tačnije 2 spirale. Ona kratka gde se dodaje i špecija, tu i nije baš ravnomerno ofarbano kad izađe iz spirale. E a onda ide kroz 8 metara dugačku spiralu što nosi u prikolicu. Tu kad zrno izađe bude extra dobro ofarbano....
Ofarbano:
349b41b072f04b7395eaa61a8c27ea6f.jpg

Kontrola :
b91be1f6a1532b70b9b4f2f806ed4c5d.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Uradio sam doradu psenice u doradnom centru 12 din tebukonazol i gauco sve fino upakovano, nafarbo sam za celu površinu, plan je da gde je bila psenica odradim oranje jer je vec stajnjak izvucen i zatanjirano, nisam morao da oprskam totalom, na ovaj korak sam se odlucio iz par razloga zbog nabavke pluga obrtaca sajam vece parcele bile su podeljene zbog lakse oranja ravnjakom, drugi i bitniji razlog je finansije i manji ulog jednu godinu da premostimo posle ovakve katastrofalne, svim kolegama zelim sretnu i uspesnu setvu a takodje i rodnu 2024

Ako je samo fungicidom tretirana onda moze bez problema.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

To mislite zbog toga što prodavci kažu da tretirano seme kukuruza gubi klijavost?
Svake godine sejemo i deo prošlogodišnjeg tretiranog semena kukuruza i nismo primetili ništa loše.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Da li je neko od kolega imao absalon ,extrem ,eternal od agrogloba i kako se pokazalo?

Sent from my WP5 using Tapatalk

@mixer87kac zaprašuje se preko obične spirale, tačnije 2 spirale. Ona kratka gde se dodaje i špecija, tu i nije baš ravnomerno ofarbano kad izađe iz spirale. E a onda ide kroz 8 metara dugačku spiralu što nosi u prikolicu. Tu kad zrno izađe bude extra dobro ofarbano....
Ofarbano:

Kontrola :

Kolega, moze li molim te slike kako dodajes speciju u tu kratku spiralu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh