Pšenica 2022-2023

Sta preporucujete od folijarne prihrane za psenicu? Imam jednu njivu arenda od skoro 5kj psenice bio pre tri dana uradio zastitu od bolesti i od trave tretman pa mi se ne svidja kako izgleda. Ima visinu ali boja dosta bleda, dobila vestaka kao i sve ostale njive ali izgleda da je "posna". Pa bi da probam sa nekom prihranom prskalicom da je malo izvucem ako mogu....

Je l ima da se poruči regulator rasta online, kod nas nema u polj. apotekama? Treba mi za 1 ha.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Prihranio u četvrtak pšenicu sa kanom, i vidim da je dosta "obolela" u pitanju je kilavi Sofru. Znam da je osetljiv i rekao sam pre neku godinu da je neću više sejati i opet se zeznem. Sad treba dejstvovati a juče kiša padala i verovatno da se ne može u njivu, a trebalo bi pod hitno. Spremio Biatlon, Grom, Dash i Amistar extra. Još se lomim za danas po podne da skoknem do sela i odradim dve prskalice, mada se neki oblaci već spremaju. Nervoza velika u želucu. Zove me komšinica da vidim kako je ofarbala jaja, a meni nije ni do čega, samo mo Sofru pred očima.

Ja ga sejem zadnjih godina i uradim iskljucivo jedno prskanje i to necim najobicnijm sta postoji od herbicida i fungicida, Metmark + Prizma a prinos uvek je bolji bio od ranije posejanog Apacha pa Anapurne dok Solehio jednom isproban i nikad vise!
Iz mog iskustva i po onome sto cujem da se sve poseje u selu i okruzenju Sofru u prinosu je vrh!

Prihranio u četvrtak pšenicu sa kanom, i vidim da je dosta "obolela" u pitanju je kilavi Sofru. Znam da je osetljiv i rekao sam pre neku godinu da je neću više sejati i opet se zeznem. Sad treba dejstvovati a juče kiša padala i verovatno da se ne može u njivu, a trebalo bi pod hitno. Spremio Biatlon, Grom, Dash i Amistar extra. Još se lomim za danas po podne da skoknem do sela i odradim dve prskalice, mada se neki oblaci već spremaju. Nervoza velika u želucu. Zove me komšinica da vidim kako je ofarbala jaja, a meni nije ni do čega, samo mo Sofru pred očima.
A da ti nije viroza?
Kod nas fleka u ataru ko u prici, najvise na sofruu neovisno o datumu sjetve.
Znaci krugovi se pojavkjuju zuta boja narancasta boja, bocne biljke odumrle a glavna se smanjila

Sofru posle kiše. Pre 3 dana oprskan meteorom i gaučom...
b220ec47758a834c33db32b53aaf01a4.jpg
42e491021abfb47c4cda57ea9e535a9a.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Uradio sam prosle nedelje prvu zastitu duet turbo, polux, ekobuster, trave nije bilo
Sa cime bi valjalo uraditi drugu, s tim da ne bi radio trecu, odnosno druga bi bila zavrsna zastita?

Neverujem da je hemija, pošto jedan deo atara je 80% takvo stanje.... a pre 10 dana toga nije bilo....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh