Pšenica 2022-2023

prognoziraju maj da ce biti kisovit,dugorocna prognoza.. mada kako pogadjaju dnevnu sumnjam da za ovo na duze mogu da potrefe

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Прогнозирају, а да ли погоде? Ево за данас најављена киша а оно пар капи јутрос код мене. Негде и јесу погодили.

Apilco, sejan 22.10., nisam baš zadovoljan porastom, iako je dobio već dobru dozu đubriva. Primetio sam da se dosta izbokorio, jedna biljka i 5-6 stabala, to mi je malo neobično, prvi put da sejem neki od ovih novijih hibrida. Čini mi se da se NS sorte nisu ovoliko bokorile ili možda nisam obraćao pažnju na to.
2467e593dcf5b8af262125e6eca02299.jpg

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Bice to top. Generalno su se kod nas u ataru i losije pšenice popravile i dobro izbokorile.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Kada planirate tretman psenice i jecam i cime, ja cu ici prizma, plures furore i tena plus time eadim jecam i psenicu

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Шта мислите о третманима од пре 3-4 дана код нас су неки радили, после тога Киша и захлађење ноћу је око 2-5 степени хоће бити неких проблема што се тиче дејства хемије?

Probaj agistu da nađeš 10-10-10 koja sadrži i aminokiseline a što se tiče prskanja pre zahlađenja pitanje kolika će biti iskorišćenost preparata, herbicidi na bazi sulfonilurea (sekator) baš nevole hladno vreme i tu može biti posledica po usev, normalno u mnogome zavisi i u kakvoj je kondiciji parcela i usev ali no.

Sekator cim temperatura padne ispod 5 stepeni mora da ili umanji dejstvo posto je veoma blag po pšenici pa retko dodje do vecih oštećenja.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Шта мислите о третманима од пре 3-4 дана код нас су неки радили, после тога Киша и захлађење ноћу је око 2-5 степени хоће бити неких проблема што се тиче дејства хемије?
Jedino je pitanje koliki će učinak imati na korove. Psenici ne bi trebalo da smeta.
Ove godine sam radio sa quelexom. On u sebi sadrži i protektant i kazu da radi do 2 C. Efekti prskanja su bili vidljivi posle 2 dana.

Ako je pšenica dugo stajala u vodi, nikakva je žuta, možeš joj duvati u guzu, ostavi je tako. I onako od nje neće biti ništa, samo ćeš da se mučiš i bacaš pare.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh