Pšenica 2022-2023

Koje prolecno djubrivo preporucujete u drugoj prihrani psenice? Prva prihrana kan 150kg po ha bacena pre 5 dana pozz

kolege jel bi mogao dodati 2kg /l uree prilikom prskanja psenice,isao bi duet ultra i insekticid,dal moze da se mesa?ili koliko uree da ne zaskodi?

kolege jel bi mogao dodati 2kg /l uree prilikom prskanja psenice,isao bi duet ultra i insekticid,dal moze da se mesa?ili koliko uree da ne zaskodi?
Ureja moze maksimalno 30% kao sto piše na nekim sajtovima, licno sam probao maksimalnu dozu, slobodno rastopi 10kg na jedno bure, godinama praktikujem i nije lose.

To je sve stara bolest, od zimus i jesenas, inače siva pegavost, septorija.
Sta bi moglo ovo biti na psenici? Imam na jednoj parceli
31f270531a7f2fc53a2ac21f0af3f129.jpg
8e99c841a917994b529128585baf7c71.jpg

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Radio prvu prihranu 10 februara,urejom. Da li je rano za amosulfan, mislio sam danas ili sutra? Ili jos cekati sa drugom prihranom.

18-19 februara radjena urea. Za vikend ide amosulfan i to mu je to od 'rane...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Колега јел сте и раније сејали Овалие или је она новина код вас

[mention]ratatatui [/mention] Nisam, ove godine radim za Lideu mini-ogled Ovalie-a, i jedne sorte koja ce biti na jesen u prodaji…

Sent from my iPhone using Tapatalk

6
kolege jel bi mogao dodati 2kg /l uree prilikom prskanja psenice,isao bi duet ultra i insekticid,dal moze da se mesa?ili koliko uree da ne zasko

Rastopim 6kg uree na 100 l vode po kj
Herbicid,insekticid,fungicid sve izmešam i nije bilo nikakvih problema.

Nazad
Vrh