Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sit gladnom ne vjeruje..... Dok ne dozivi na svojoj kozi pa ce se zapitati sto se dogodilo..... Pravovremenom zastitom naravno da se spasi prinos ali potencijal kod nas od blizu 11 tona, po ha prskano u idealno vrijeme je dalo max 8.5 tona i nista vise. A ostale njive i po 6. 5tone davale kako, gdje.....Kolega da li ti shvatas da kada pises(nesto kao ovaj post iznad) 90% clanova foruma prozivas i smatras glupim ljudima koji ne znaju da rade posao?
Da, ne znaju da rade !!!! O tome pišem od početka. Objasni mi zašto moji poznanici iz raznih krajeva Srbije imaju najbolje prinose, a pri tome imaju isti pogled na proizvodnju ? Verovatno im neke više sile pi ažu ili im pomažu njihova dela koja postižu razmenom iskustava ?Kolega da li ti shvatas da kada pises(nesto kao ovaj post iznad) 90% clanova foruma prozivas i smatras glupim ljudima koji ne znaju da rade posao?
Koliki ti je fosfor u zemljištu ?
Овршено пре две недеље, јуче сам предао све и на крају се свело на 4200кг/кј 74хл 12.5 влага 12,9 протеини, предусев кукуруз, сетва крајем октобра, рађена и основна и н мин анализа земљишта и ђубрено по њима, две заштите, сорта Апилко оригинал. Све у свему велико разочарење, дато јој је све и на око је изгледала да ће лагано пребацити 5т/кј, али су кише у цветању одрадиле своје.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Нас пар у селу се сваке године такмичи ко ће бити рекордер и сваке године је неко од нас, ове године смо просеке сви имали од 39-43 сорте Апилко, Солензара и Целуле, једино је другар имао Арнову једну њиву 49, а све је радио исто као и код Апилка. Тако да те теорије падају у воду, наш неки закључак је да је ове године на приносе утицала највише киша приликом цветања.Verovatno oni koji su imali oko 10 t/ha su bili u vezi sa nekim višim silama , a to što su primeni pravovremeno agrotehničke mere je nebitno. I to baš slučajno oni koji su radili kada je trebalo, a ne kada se njima htelo ili im se nije htelo.
To je moje zapažanje. Naravno da će se odmah neki naći prozvanim ali neće razmisliti i primeniti u svojoj proizvodnji za svoju korist.
27,6Koliki ti je fosfor u zemljištu ?
Upravo tako kolega, cveta je bilo ali polena nije jer ga je kisa ispralaНас пар у селу се сваке године такмичи ко ће бити рекордер и сваке године је неко од нас, ове године смо просеке сви имали од 39-43 сорте Апилко, Солензара и Целуле, једино је другар имао Арнову једну њиву 49, а све је радио исто као и код Апилка. Тако да те теорије падају у воду, наш неки закључак је да је ове године на приносе утицала највише киша приликом цветања.
Ove godine nije bas tako bar kod mene, izgleda da ima do rokova setve i sto je rekao radoslav adamov na njive loseg meh sastava je bolja psenica od one gde je dobra zemlja ...Kod mene na dve parcele ima manjka fofsfora i nisam prebacio 6t/h.A na ostalim parcelama gde je sve u redu imao sam preko 8t/h.
Poželjna je optimalna količina svega i fosfora. Mnogi imaju toksične količine nečega i onda još dodaju u velikim količinama.Veliku ulogu igra fosfor u proizvodnji psenice.