Pšenica 2022-2023

Ja završio tretman u cvetu.
e3a5cfd0c2288d163cf33abb209dc09d.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

dali tebukanazol vredi prskati od rdje i fuzarijuma psenica tek klasa amikus sorta .imam nekoliko doza da nekupujem ovo ce biti drugi tretman

Kako nema ? Gde su zabranjene ? U EU ? Ako su u EU, što bi bile zabranjene kod nas ? Ne mogu biti po osnovu članstva u EU jer Srbija nije član EU. Ako je EU zabranila u Srbiji, to znači da smo mi kolonija EU. Inače Tiofanat-metil može da se kupi zasebno kroz drugi fungicid. Juče kupio.
Da li si ti procitao moj post do kraja gde sam naveo da je Epoksikonazola ukinut od ranije a Tiofanat metil koji je npr u prepartu Funomil moze da se koristi do 9 novembra ove godine.

Slika 1 i 2 solehio,slika 3 i 4 venezio od agrimatka po sredini njive gde mi je zafalio sofru,venezio zdrav,sofru zarazen,na slici 5 se vidi ta razlika,slike 6,7 i 8 taj zarazeni sofru,za sad ok,slike 9,10 i 11 euklid, slike 12,13,14,15 i 16 solenzara na dvema novim njivama,17 i 18- agrimatkov jeti,slike 19 i 20 sakramento od agrimatka na njivi koja je dosta niska i imala je psenica dosta problema sa vodom sto se i vidi,sve setve su posle 17.11. Izvinjavam se za dve poruke,pozurio sam u slanju

Јбт га ја се надао пошто сам касно сејао да ћу је ухватити у почетку, цветања, а јуче гледам изгледа касним. Сад ево цео дан се мислим шта да радим да ли да прскам или упрскам? Прскана је пар дана пре цветања болест сам спречио хвала Богу родило прошле године па ишло неко средство од 7 црвених по хектару, кад нисам думро због рачуна. Тако да очекујем минимум 7т/кј и цену од 45дин/кг.😳

Код нас један део атара такозвани 8 реон, пљусак и ситан лед. У село ни капи, једва сам се пежоом извукао из атара.

Nazad
Vrh