Pšenica 2022-2023

Tako se i ja razmišljam.Apilco klasao nekih 60-70%.Kada bude u cvetu najavljuju baš loše vreme sa dosta padavina pa bih mogao u ofanzivu do kiše, sve je spremno za desant.

ma promasili su totalno prognozu bar kod nas,jedva 7 litara palo a bilo najavaljeno 50l

sada opet od petka pa sve do lsedeceg svaki dan kisa a da li ce tako biti ko zna

moj apilko jos nije krenuo da klasa pa imam vremena za cekanje

kod mene klasao ali cekam u cvetu da ga sibnem

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Pšenice čekam da počnu da cvetaju i dobijaju zaštitu i insekticid i od mene toliko. Retko gde vidim lepu pšenicu bez nekog žutila.

Nije samo bitno sa čime je radjeno. Ove godine jako veliki faktor je igralo vreme tretmana. Kako sada stvari stoje nije se moglo previše poraniti, a kasniti se moglo vrlo lako. (Kiša, hladno, Uskrs, organizacija itd.) Mi smo ove godine razdvojili herbicidni od tretmana regulatorom rasta i fungicidom. Previše stresno vreme za kompletan miks. Regulator Trimaxx moram da pohvalim, radi perfektno na 0,6 l/ha. Gde god sam zastao sa prskanjem tu je pšenica ostala značajno niža.
Takođe sam radio trimaxom u istoj dozi i moram reći da nisam ništa posebno oduševljen.

Imam psenicu da su na parceli 3 razlicite sorte. Dve tek sada izbacuju klas a ova treca je izbacila vec odavno. Sad ne znam kad da prskam. Da li da sacekam da sve izadje i pocne da cveta ili da isprsakm ovaj deo koji ke izasao i uskoro ce cvetati pa posle nekoliko dana ostatak da isprskam

Nije bas po celoj njivi isto pa da kazemo da je do hemije nesto od proslog useva....ali nesto joj smeta da bi tako izgledala.

kod mene je takva gde je davila voda,to samo na jednoj parceli gde je izlevao potok

Имам и ја у деловима њиве такву пшеницу, давила је вода крајем зиме и у рано пролеће. Ту је равни део њиве и земља је била константно натопљена, а у делу испод под нагибом где је стизало ђубриво и где се вода није задржавала пшеница је дупло већа.
Прихранио сам је и трећи пут не би ли нешто било од ње, знам да бацам паре, али не могу да гледам оно.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

tako i kod mene,ostala mala i izbacila klas vise je ne diram niti bacam djubre ili preko lista... tu je lezala voda i tuga jedna

Nazad
Vrh