Dobar je, nema ojsiju, pet tona k.j lagano ove godine.Lako se vrše i izvršava, ne poleže, zrno ima lepu boju i dobar HL a ima i slame.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene bolja Avenue od Apilca. Obe su bile original seme, jedino sto sam greskom tj manje seme otislo avenue od apilca, sejalica nije dirana , jedno bilo krupnije drugo sitnije seme (avenue oko 220 kg po h a Apilco otislo na 260 kg po h).
Meni je ove godine Sobred dao 9t/h,a sejano po tanjiranoj strnjici,bačeno 200kg/h MAP i u proleće 400kg/h KAN.Ja ostavio Avenue i Apilca za seme,drug me ubedjuje da uzmem i probam sobred jos se razmisljam
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Што би се рекло не бој се густог жита и ретког кукуруза. Имали смо ситуацију да је пукла гума на сејалици и ту смо поновили сетву; било је густо али се у жетви није много разликовало од остатка парцеле сем што је зрно било мало ситније. А то је екстреман пример (преко 450 кг/ха) тако да је 250 кг/ха сасвим ок.Ja ne sejem nikad ispod 250 kg po ha.
Probao sam svakakve norme, na mojoj zemlji sve ispod 250 kg je malo.
Dozvoljen rastur je 3% pravih zrna. Ovde ima mnogo manje. Bilo je puno sitnog i učmanulog zrna koje je vetar izbacio. Da nije izbacio vetar, propalo bi kod sita na analizi pa bi bilo : Jao majstore što su tako velike primese. Win win situacija za vlasnike njiva...