Daleko je žetva.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Još ako uspemo da je prihranimo .Pitanje je da li će svi moći da nabave N đubriva.Ove godine pšenice imaju više nego idealne uslove za nicanje i razvoj. Samo da ne bude neke žešće golomrazice i suvog proleća, biće potražnja za prikolicama u žetvi.
Zar nema niko da ti to poseje sejalicom? Platiš 2000-3000 hiljade po jutru al potrosiš dosta manje semena! Em niče ravnomerno, em bolje radja a manje se mučišI ja da se pozalim. Posejao malo vise od 1kj avenije ciklonom, za reprodukciju, 20.10. Lose zatrpano drljacom bilo je semena po povrsini. Sad je sve niklo valjda je kisa malo pomogla ali ke niklo jedva 2,3 cm iznad zemlje. Sve ove psenice sejane kasnije su i vece i gusce. Kod mene se jedva nazire dok se ne pridje blizu. Ranije sam uvek zatrpavao tanjiracom i nije bilo problema.
Ciklon bacio bas ravnomerno. Kako je nastelovan tako je i bacio u kilo. I sve je niklo ali kilavo nesto. A vidim i ovi sa sejalicama posle podrljace. Nadam se da ce da se izvuce da je mraz ne omlati.Zar nema niko da ti to poseje sejalicom? Platiš 2000-3000 hiljade po jutru al potrosiš dosta manje semena! Em niče ravnomerno, em bolje radja a manje se mučiš
Obecano mi je da stize u januaru ili fabruaru.... cenu ne znam...Hoćeš uspeti da nabaviš AN ili si ga već nabavio ?
Kada posle ciklona prodje drljaca semena ima po povrsini pa do 5-6 cm dubine. Za dobar rod je ravnomerno nicanje jedna od bitnijih stvari. Ne znam sto se ovi proizvidjaci masina toliko onda trudeTo da bolje rađa nije pravilo, a ni semena ne treba više.
Tako nekako, od 3 do 5cm.Srđane setva na 5 cm?
Ja kazem moje iskustvo, koje ne mora svima da se svidja. Bilo je godina kad sejalicom nisi mogao ni posejati, ciklonom i drljacom ili tanjiracom je jedino moglo...Kada posle ciklona prodje drljaca semena ima po povrsini pa do 5-6 cm dubine. Za dobar rod je ravnomerno nicanje jedna od bitnijih stvari. Ne znam sto se ovi proizvidjaci masina toliko onda trude