Pšenica 2021-2022

I ja da se pozalim. Posejao malo vise od 1kj avenije ciklonom, za reprodukciju, 20.10. Lose zatrpano drljacom bilo je semena po povrsini. Sad je sve niklo valjda je kisa malo pomogla ali ke niklo jedva 2,3 cm iznad zemlje. Sve ove psenice sejane kasnije su i vece i gusce. Kod mene se jedva nazire dok se ne pridje blizu. Ranije sam uvek zatrpavao tanjiracom i nije bilo problema.

Bice prihrana anom sa 100 kg po kj i to je to na ove cene vestaka, za prinos je jako rano pricati, a da je imala idealne uslove za nicanje jeste. Ovde kod nas u banatu ima bas dosta zasejane psenice ove godine, cini mi se mnogo vise nego predhodnih povrsine....

I ja da se pozalim. Posejao malo vise od 1kj avenije ciklonom, za reprodukciju, 20.10. Lose zatrpano drljacom bilo je semena po povrsini. Sad je sve niklo valjda je kisa malo pomogla ali ke niklo jedva 2,3 cm iznad zemlje. Sve ove psenice sejane kasnije su i vece i gusce. Kod mene se jedva nazire dok se ne pridje blizu. Ranije sam uvek zatrpavao tanjiracom i nije bilo problema.
Zar nema niko da ti to poseje sejalicom? Platiš 2000-3000 hiljade po jutru al potrosiš dosta manje semena! Em niče ravnomerno, em bolje radja a manje se mučiš

Zavrsio danas sa setvom i pocela je lepa kisa da pada

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Zar nema niko da ti to poseje sejalicom? Platiš 2000-3000 hiljade po jutru al potrosiš dosta manje semena! Em niče ravnomerno, em bolje radja a manje se mučiš
Ciklon bacio bas ravnomerno. Kako je nastelovan tako je i bacio u kilo. I sve je niklo ali kilavo nesto. A vidim i ovi sa sejalicama posle podrljace. Nadam se da ce da se izvuce da je mraz ne omlati.

Poslednja izmena:
Maj mesec je odlucujuci za psenicu on najvise utice na prinos. Daleko smo.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Apilko, lepo napreduje, predusev uljana repica, norma 210kg po hektaru.
642bc27db8003213b5b8bd6b45ff466c.jpg
7f43da8de523cb722af21cda6edf691c.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Kada posle ciklona prodje drljaca semena ima po povrsini pa do 5-6 cm dubine. Za dobar rod je ravnomerno nicanje jedna od bitnijih stvari. Ne znam sto se ovi proizvidjaci masina toliko onda trude
Ja kazem moje iskustvo, koje ne mora svima da se svidja. Bilo je godina kad sejalicom nisi mogao ni posejati, ciklonom i drljacom ili tanjiracom je jedino moglo...

Ne znam kako je kod drugih ali ja sam do prosle godine sejao iskljucivo ciklonom. Pa posle sledi drljanje. I ja sam bio zadovoljan prinosima preko 7 t/ha. Ove godine sam poslusao clana DarkoDren da nema nista bez sejalice. I tako sam i posejao. Otislo je 210 kg/ha semena Apilco. A takodje sam ga poslusao i za mesano djubre i bacio sam pred setvu 200 kg/ha 8:15:15. Prihrana ce biti sa nekim N a kojim videcu. Naravno i 2x hemija. Ako godina posluzi da vidim i ja razliku u prinosu kad se seje sejalicom u odnosu na ciklon. Dakle sve isto cu uraditi jedino nacin setve ce se razlikovati. Naravno i vremenski uslovi su bitni.

Nazad
Vrh